• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts/tanjug

14.01.2016

20:46

ZAUSTAVIĆE ŠIPTARSKE VANDALE: Zavarena vrata na Hramu Hrista Spasa u Prištini

Vesti

ZAUSTAVIĆE ŠIPTARSKE VANDALE: Zavarena vrata na Hramu Hrista Spasa u Prištini

Podeli vest

Radnici kosovskog Ministarstva prostornog planiranja zavarili su vrata na glavnom ulazu hrama Hrista Spasa u Prištini, čime će delimično biti onemogućeno dalje skrnavljenje tog objekta

Kako je javila prištinska RTK 2, metalna vrata na ulazu u hram Hrista Spasa nisu bila adekvatno zatvorena, pa je služio kao stecište beskućnicima.

Na hramu će u funkciji biti jedan ulaz, a ključevi se trenutno nalaze u Ministarstvu prostornog planiranja.

Kako navodi RTK, prema nezvaničnim informacijama to ministarstvo će jedan par ključeva predati i Evropskoj komisiji.

Predsednik opštine Priština Špend Ahmeti izjavio je za RTK 2 da se slučaj hrama Hrista Spasa nalazi na sudu i da je to pitanje više političke prirode, a nedavno uriniranje grupe demonstranata u tom objektu ocenio kao nedolično, ali učinjeno iz neukosti.

Pre nekoliko dana u tom hramu dogodio se incident kada su pristalice kosovske opozicije u Prištini, koje su demonstrirale tražeći poništavanje dela Briselskog sporazuma koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština i sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, urinirali u njemu.

(VIDEO) BAGRA ŠIPTARSKA OSKRNAVILA CRKVU: U Prištini urinirali po hramu Hrista Spasa


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 8 godina

Nisam upoznat ali mi nije jasno zašto našu svetinju u izgradnji ne završimo? Ako se šiptari tome suprotstavljaju onda uz pomoć ruske pravoslavne crkve treba podignuti "problem" na viši nivo jer je naše Kosovo i Metohija pod jurisdikcijom UN-a po Rezoluciji br.1244 koja je na snazi, a po kojoj je precizirano da je ono deo teritorijalnog integriteta Srbije sve dok nas Amerika i EU ne natera (što rade) da priznamo - Kosovo.

kosovka

pre 8 godina

pretpostavimo da ce ovo zavarivanje biti ulaznica za ponovno aktiviranje prijema kosova u unicef.. o neukosti nekom drugom prilikom....

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set