• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

04.02.2019

18:12

ROĐEN NA SVETOG SAVU, A IDOL MU JE TESLA! Talentovani Kruševljanin Sava Ivković za Informer: Ponosan sam na ovu nagradu!

Vesti

ROĐEN NA SVETOG SAVU, A IDOL MU JE TESLA! Talentovani Kruševljanin Sava Ivković za Informer: Ponosan sam na ovu nagradu!

Podeli vest

Jedan od dobitnika Svetosavske nagrade Kruešvca Sava Ivković, učenik je Prve Tehničke škole, rođen je na Svetog Savu, a idol mu je Nikola Tesla. On za Informer iznosi da je rad i trud jedini i pravi put za uspeh

Rukovodeći se time, uspeo je da se nađe među 27 učenika, nagrađenih Svetosavskom nagradom. 

Kada je reč o takmičenjima, izdvaja Republičko iz energetske elektronike, na kome je osvojio 1.mesto, kao omiljeni predmet navodi matematiku, a planira da upiše Elektrotehnički fakultet.

Foto: R.B.

Njemu je na dodeli Svetosavske nagrade u Mozaik sali Gradske uprave Kruševca pripala čast da se obrati u ime nagrađenih i lično gradonačelnici Kruševca uruči veliki poster kruševakih Svetosavaca.

- Bio sam uzbuđen, srećan, a pre svega ponosan- kaže Sava Ivković, najbolji učenik Prve Tehničke škole u Kruševcu.

Foto: R.B.

On kaže da za odličan uspeh ne postoji tajni recept.

- Potreban je samo težak rad i trud. To su kasne noći i rana jutra, naravno i, to bi prepopručio svima.

Foto: R.B.

On ističe kako nekad uči više, nekad manje, a njemu najviše prija da radi samostalono. Kao omiljeni prednmet izdvaja matematiku, a planira da upiše Elektrotehnički fakultet.

- Samo neka učenici slušaju profesore, to je najvažnije i uspeh neće izostati- kaže on.

Foto: R.B.

Ovaj kruševački Svetosavas se više od pet godina bavi plivanjem, sa ko ga je doneo oko 120 medalja, od kojih 33 zlatne I 57 srebbrnih. On je ove godine po prvi put sa svojom mladjom sestrom Sofijom, zaljublenicomn u uumetnost, plivao za Bogojavljenski časni krst na Zapadnoj Moravi u Beloj vodi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set