• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

10.02.2019

09:40

DRAMA NA PRUZI KOD NIŠA! Iskliznulo pet vagon-cisterni natovarenih fosfornom kiselinom

Vesti

DRAMA NA PRUZI KOD NIŠA! Iskliznulo pet vagon-cisterni natovarenih fosfornom kiselinom

Podeli vest

Tek nekoliko dana nakon što je saobraćaj posle prevrtanja cisterne sa amonijakom pušten na pruzi Niš-Zaječar, ponovo je došlo do nezgode kada je između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, noćas u 00.35 sati, iskliznulo pet vagon-cisterni tovarenih fosfornom kiselinom.

Cisterne, sa po jednom osovinom, se nisu prevrnule i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu, saopštile su "Infrastrukture Železnice Srbije".

Reč je o cisternama koje su se nalazile u sredini teretnog voza broj 52792, prevoznika "Srbija Kargo", koji je saobraćao iz Prahova za Šabac, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, komisija železnice izašla je na lice mesta i precizno će utvrditi uzrok vanrednog događaja.

"Uzrok ovog iskliznuća nije stanje železničke infrastrukture, koja je upravo na ovom mestu sanirana tokom 2018. godine", piše u saopštenju.

"Infrastruktura Železnice Srbije" napominje da nijedna od cisterni nije prevrnuta već su samo delimično iskliznule iz koloseka. Navodi se i da cisterne nisu oštećene i da nema nikakvih curenja, kao i da nema ugrožavanja stanovništva i životne sredine.

Raščišćavanje pruge je počelo jutros u četiri časa, a očekuje se da će saobracaj na ovom delu pruge ponovo biti uspostavljen u narednih 24 sata. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mlk

pre 5 godina

Opet na istom mestu i opet privatnik i opet nije nista strasno i bice opet tako nesto ponovo?!?!?! Sve dok ogromne pare trpaju u privatnim dzepovima prevozom ovakvog transporta nije bitno preopterecenje pruge i bezbednost stanovnistva i prirode ,vec da konto na racunu bude sto veci !!!!!!

slađa

pre 5 godina

Saniraće se sve na vreme. Važno je da je sve obezbeđeno i da stanovništvo nije ugroženo. Prepustite istrazi da pokaže šta je uzrok iskliznuća.

SS

pre 5 godina

Dešava se,šta da radimo,sad će to da srede Ana i Zorana sa EU.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set