• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

07.08.2019

11:13

VRELO DO KRAJA AVGUSTA! A od sledećeg utorka GOREĆEMO KAO U PAKLU, temperatura će ići i preko 40 stepeni!

Vesti

VRELO DO KRAJA AVGUSTA! A od sledećeg utorka GOREĆEMO KAO U PAKLU, temperatura će ići i preko 40 stepeni!

Podeli vest

Novi pakleni talas stiže od narednog utorka u Srbiju, kada će temperature dostizati i 40 stepeni, najavljuju meteorolozi! Do kraja avgusta čeka nas toplo vreme, a i početak septembra biće sa temperaturama preko 30 stepeni.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da nas do kraja ovog meseca očekuje nekoliko paklenih dana, a poslednji vreli talas ovog leta očekuje se početkom naredne sedmice.

Tropske noći

Imaćemo i tropske noći, kada temperature neće padati ispod 20 stepeni
Branko Bjelić, RHMZ

- Veoma toplo biće već u ponedeljak, a u utorak i sredu treba očekivati temperature od 38, pa čak ponegde i 40 stepeni Celzijusa. Ova vrelina zahvatiće južne krajeve Ćupriju, Niš, Leskovac, ali će i u prestonici biti jako toplo, do 38 stepeni. Nakon ovoga sledi pad temperature i više neće biti paklenih vrućina do kraja leta - objašnjava Đurić.

Kada je dugoročna prognoza u pitanju, prognostičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda Branko Bjelić kaže da nam blago zahlađenje sledi 15. avgusta, ali da ćemo sve to 5. septembra imati sunčano i toplo vreme.

Foto: Tanjug

- Već naredne nedelje vraća nam se vrelina, a najtopliji će biti 13. i 14 avgust. Takođe, u ovom periodu imaćemo i tropske noći, kada temperature neće padati ispod 20 stepeni. Spas stiže oko 15. avgusta, kada bi trebalo da dođe do prolaznog naoblačenja sa pljuskovima, grmljavinom, obilnim padavinama i nepogodama - navodi Bjelić.

On ističe da će ove padavine doneti pad temperature za oko 10 stepeni.

- Sredinom meseca par dana očekuje nas prijatnije vreme sa temperaturama od 25 do 30 stepeni. Nakon toga, sve do kraja ovog meseca, temperature će biti u granicama proseka za ovo doba godine sa temperaturama do 32 stepena. Ovako suvo i toplo vreme trebalo bi da se zadrži do 5. septembra - kaže Bjelić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set