(HIT FOTO) SLATKIŠI U OBLIKU LOBANJA, ČIPS OD KRILA ŠIŠMIŠA I TORTA U OBLIKU KOVČEGA! U Požarevcu održana JUBILARNA GROBARIJADA!

Grobarijada

22:03 Srbija 5

M. Veljković | 02. 11. 2019.

(HIT FOTO) SLATKIŠI U OBLIKU LOBANJA, ČIPS OD KRILA ŠIŠMIŠA I TORTA U OBLIKU KOVČEGA! U Požarevcu održana JUBILARNA GROBARIJADA!

Radiša Mihajlović „Drnda“ iz Požarevca, vlasnik pogrebnog preduzeća „Drnda internacional“, organizovao je jubilarnu, desetu „Grobarijadu“, u restoranu „Vitez“. Ovo je treća požarevačka „Grobarijada“ na kojoj je on bio domaćin, a prethodne dve bile su u „Jataganu“ i „Kumu“. Kako nam je rekao Mihajlović, ovom proslavom on je obeležio 25 godina rada svoje firme i svoj odlazak u zasluženu penziju

- Planiram da uživam u penziji i da putujem, a posao prepuštam svom sinu Milanu. Moja supruga Ljiljana Ristić i ja imaćemo savetodavnu ulogu. I moja ćerka bavi se pogrebnim poslom, ali u Nemačkoj i sa njenom firmom uspešno sarađujemo – rekao je Mihajlović.

Grobarijada


Na „Grobarijadu“ je došlo oko 250 gostiju iz Srbije i republika bivše Jugoslavije,  iz Rumunije, Bugarske i Italije, kao i brojni mediji iz Srbije i okruženja. Ispred restorana „Vitez“ bile su postavljene kočije iz tridesetih godina prošlog veka, ali i najmoderniji „mercedes“, da se vidi kako su se nekad prevozili pokojnici, a kako se to danas čini. Prema rečima Mihajlovića, porodice 
pokojnika najviše traže „mercedes“, naročito od kako je u njemu dovezao telo nekadašnjeg predsednika Srbije, Slobodana Miloševića.

Grobarijada


Goste su na ulazu dočekivale hostese u crnoj odeći i raspoređivali ih za stolove koji su bili u crno-crvenoj boji. Na posluženju su bili slatkiši u obliku lobanja i vampirskih zuba i čips u vidu krila šišmiša, a delili su se i prigodni suveniri, privesci, upaljači i olovke. Na ulazu je koktel majstor Dejan Jevremović služio koktele „Devičanska krv“, „Drakulin mozak“, „Vampirski koktel“, a najviše se tražio koktel od vina Save Savanovića, najpoznatijeg srpskog vampira. U sali je svirao orkestar iz Smoljinca, a najomiljenije bilo je „grobarsko kolo“, od kojih je, prvo u nizu, poveo domaćin sa suprugom.

Grobarijada


Među gostima je bio i Dalibor Duspara iz pogrebnog preduzeća „Lovrinac“ iz Splita, koji je prvi put na „Grobarijadi“ i koji je oduševljen slavljem i gostoljubivošću domaćina. Tu je bio i Jakob Škarin iz pogrebnog preduzeća „Čempres“ iz Šibenika, takođe oduševljen prijemom. „Nadamo se da će neko od narednih slavlja pogrebnika biti održano i u Hrvatskoj“, rekli su nam Duspara i Škarin. Oni su dodali da je posao pogrebnika izuzetno težak i da moraju da isključe emocije, jer drugačije ne bi mogli da se bave njime.

Grobarijada


Na proslavi je Mihajlović održao emotivni govor, opraštajući se od svog životnog poziva. On je uručio simbolični ključ firme svom sinu Milanu i poželeo mu da ga nadmaši u budućem poslovanju. Ključ je uručio i ćerki Sanji i zetu iz Nemačke, uz želju da ona i brat i dalje uspešno sarađuju. Zatim je Mihajlović glogov kolac, koji simbolnično predstavlja „Grobarijadu“, predao domaćinu naredne proslave – Ivanu Stanisavljeviću, vlasniku pogrebnog preduzeća „Had“ iz Niša.

Grobarijada


Za goste je poslužena bogata gozba, na kojoj je meni bio sastavljen od jela nazvanih po junacima poznatog domaćeg filma Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“. Služeno je Đenkino predjelo, Mirkova čorba, roštilj Bili Pitona, Pantelijino pečenje i Aksentijeva salata. Na kraju gozbe izneta je „Kristinina torta“, teška 60 kilograma, u obliku mrtvačkog sanduka.

Grobarijada


„Partizanovo veče“
Neki od gostiju šalili su se da je ova „Grobarijada“ trebalo da se zove „Partizanovo veče“, jer su navijači ovog kluba poznati kao „grobari“. Duspara iz Splita rekao je da je nekad bio vatreni navijač „Partizana“, i da je plakao kad je poginuo centarfor ovog kluba, Dragan Mance, 1985. godine. On kaže da i danas ceni ovaj klub, ali navija za splitski „Hajduk“

Grobarijada


Kremacija
Mihajlović je rekao da bi rado uveo kremaciju umesto klasične sahrane, ali da je za to kod nas još uvek rano, zbog predrasuda i vere. Gosti iz Hvatske rekli su da u unutrašnjosti njihove zemlje 80 odsto su klasične sahrane a 20 odsto kremacije, a u Zagrebu obratno, jer im je tako jeftinije.

Grobarijada


Poklon
Domaćin je od svojih gostiju primao i poklone. Među njima najzanimljiviji bio je poklon od kolege iz pogrebnog preduzeća „Lapa“ iz Loznice, koji je bio u obliku mrtvačkog sanduka, a u njemu je bilo vino sa etiketom u vidu umrlice, na kojoj je pisalo „Šardone Kovačević“.

Grobarijada


Renome
Pogrebno preduzeće „Drnda internacional“ osnovano je 1994. godine i vremenom je postalo poznato širom Srbije, ali i van njenih granica. 

- Mislim da je naša firma odavno prevazišla i našu zemlju i region, jer poslujemo ne samo na evropskom, već i na svetskom nivou - rekao je Mihajlović.

Grobarijada

Grobarijada





Zoran 52

03.11.2019. 07:10

Bolestan onaj koji to proizvodi a još bolesniku onaj što koristi i konzumira to.



John

03.11.2019. 09:52

Radisa, zovu te tvoje musterije da im se pridruzis, batali penziju


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]