• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2020

10:42

OVO SU SVE PROMENE koje su uvedene u katastar u Srbiji!

Vesti

OVO SU SVE PROMENE koje su uvedene u katastar u Srbiji!

Podeli vest

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, kojima će ubrzati upis u katastar i dostava rešenja od katastra nepokretnosti.

Ubuduće se rešenje katastra dostavljati na tri načina, a jedan od njih je eletronskom poštom.

Sva rešenja koja se ubuduće budu donosila u katastru istog časa po potpisivanju će biti objavljena na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, što znači da oni koji su predali zahtev za upis nepokretnosti, moći će prema broju predmeta da pretražuju predmete.

Rok od 30 dana do pravosnažnosti počeće da teče kada rešenje bude objavljeno na sajtu.

Zakon predviđa i da se rešenje dostavi i putem poštanskog operatera, međutim, ukoliko poštar ne nađe stranku na adresi i ne uspe da uruči rešenje odmah pri dolasku, ostavlja obaveštenje da će svoje rešenje moći da preuzme u pošti i to u narednih 15 dana, a ne u 24 časa kako je sada predviđeno.

Kada je reč o upisu, stranke neće morati ni da podnose zahtev, neće morati ni da podižu rešenje za određenu vrstu zabeležbi i neće morati da plaćaju taksu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milanccche

pre 4 godine

Alo, pa nemaju svi kompjutere,i nisu elektronski potkovani.Koji to debili smišljaju sve.Auuuuu,pa mi smo ti sada postali razvijena zemlja.Krupnim koracima idemo ispred svih

Rajko

pre 4 godine

Milance nije problem u kompjuterima. Narod ce lakse i brze da kupi kompjutere nego sto katastar resi jedan upis jer upisi traju mesecima pa i godinama. Menjati zakon o roku upisivanja od dana podnosenja da ne sme biti duzi od 15 dana pa da vidimo kako ce da rade kafepije iz katastra.

Dimitrije

pre 4 godine

Ma nije problem u brzini dostavljanja nego u brzini obrade predmeta. Možete rešenje i da teleportujete ali šta vredi kad je samo rešenje glupost na koju su ljudi primorani da se žale i tako u nedogled. Proverite koliko žalbi čeka na rešenje. Treba promeniti zakon tako da odgovorno lice koje napravi grešku (slučajnu ili namernu) odgovara za to do udaljavanja sa posla a ne ovako "kao beli medvedi"

Rade

pre 4 godine

Super, sve bolje i bolje, sve lakše i lakše, sve besplatno, bravoooooooooooo, tako treba. Tako se stvari povoljno dešavaju i sve ide nabolje, kada je gazda u kući kasvetan i misli na običan narod, a ne samo na svoj račun u banci ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Predragm

pre 4 godine

Koja podvala. I do sada je katastar imao rok od 15 dana da upise resenje i objavi na ekatastru. Sada je duzan da to odmah objavi. Prevara je sto donosenje resenja NIJE REGULISANO, VAS PREDMET MOGU DA POCNU DA RESAVAJU I POSLE GODINU DANA. Ja moj predmet cekam da rese vec godinu dana i ekatastar preko interneta vam napise: vas predmet je u radu u tako vec godinu dana. Isto tako za stan kupljen i overen kod notara NE UPISUJU ODMAH novog vlasnika nego upisuju zabelezbu: rok opravdanja do x dana(3 meseca od kupovine) i cekate da vam katastar napise resenje da mozete da uknjizite stan i platite taksu od 5000 din. za to. Znaci vlasnik stana postajete tek kada katastar donese resenje a ne onog trenutka kada notar posalje ugovor o kupovini i klausulu intabulardi. Ja sam na Zvezdari i kazu zavisi resavanje toga na kojoj opstini je katastar.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set