• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.07.2020

13:09

VAŽNO! OTVORENA KOVID BOLNICA U UŽICU, već smeštena 22 pacijenta

Vesti

VAŽNO! OTVORENA KOVID BOLNICA U UŽICU, već smeštena 22 pacijenta

Podeli vest

U Užicu je počela da radi kovid bolnica u kojoj su trenutno smeštena 22 pacijenta, dok je trenutni kapacitet 84 mesta za lečenje pacijenta iz Zlatiborskog okruga


Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je da je kovid bolnica opremljena uz odobrenje republičkog kriznog štaba, Ministarstva zdravlja i Vlade Srbije.


"Grad Užice je uložio 10 miliona dinara za razvod kiseonika i ostalo opremanje kovid bolnice. Ukupan kapacitet je 151 mesto, a preostalih 67 koji trenutno nisu u funkciji mogu da budu ukoliko bude potrebe. Biće urađen centralni razvod kiseonika i za te postelje", rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.
 

Foto: Z. G.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović naveo je da je trenutno u užičkoj Opštoj bolnici smešteno 270 kovid pacijenata, od kojih je 27 na intenzivnoj nezi, a 18 na respiratoru.

"U ostalim bolnicama u Zlatiborskom okrugu hospitalizovano je još 180 kovid pacijenata. Oko 100 zdravstvenih radnika je zaraženo korona virusom,od kojih je 16 na bolničkom lečenju. Na dečjem odeljenju bolnice u Užicu leči se sedmoro dece koji su pozitivni ili čekaju rezultat testa", istakao je Božović.

Foto: Z. G.


Zavod za javno zdravlje Užice dnevno šalje od 200 do 250 uzoraka na testiranje u laboratoriju Vatreno oko u Klinički centar Srbije.

"Primetna je brža obrada briseva poslednjih dana, tako da nam rezultati stižu u roku od 24 do 48 sati. Epidemiološka situacija je i dalje nestabilna i beleži se povećanje zaraženih u Bajinoj Bašti i pad obolelih u Sjenici", kaže epidemiolog Marija Baralić.

Foto: Z. G.


U Zlatiborskom okrugu je ukupno od početka epidemije 1.955 osoba inficiranih korona virusom, od čega je najviše u Užicu - 682, Požegi 250, Sjenici 153, Bajinoj Bašti 148, od čega samo juče 40 novoobolelih, Novoj Varoši 144, Prijepolju i Priboju po 143, Čajetini 131, Arilju 127 i Kosjeriću 34.

Foto: Z. G.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set