• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

01.08.2020

11:08

TURISTI NE HAJU ZA KORONU! Na Srebrnom jezeru nema mesta ni igla da padne! (FOTO)

Vesti

TURISTI NE HAJU ZA KORONU! Na Srebrnom jezeru nema mesta ni igla da padne! (FOTO)

Podeli vest

Pandemija koronavirusa omela je mnoge da svoje godišnje odmore provedu po ustaljenoj praksi negde na moru i nekoj od atraktivnih turističkih destinacija tako da je uprkos čitavoj epidemiološkoj situciji, sticajem okolnosti svoju šansu ove godine dobila je upravo Srbija sa svojim potencijalima

Više od deset hiljada turista spas od tropskih vrelina poslednjih dana pronašla je na Srebrnom jezeru, nadomak Velikog Gradišta, čiji su smeštajni kapaciteti kako u hotelima tako i privatnoj režiji dupke puni a na plažama nema mesta ni igla da se baci bez obzira na prisutnost koronavirusa.

Foto: V. J.

- Pokazalo se da je Srebrno jezero i ovoga puta najatrktivnija destinacija za turiste na kome mogu da se odmore i uživaju kao da su na moru. Plaže su uređene trudimo se da pružimo i dobru uslugu, jednom rečju sve ono što je neophodno za prijatno uživanje na vodi i pored nje Tu je i Dunav sa svojim čarima, posebno za one koji vole ribolov. Naši inspekcijski organi su svakodnevno na terenu. Što se epidemiološke situacije tiče, pokušavamo da ispoštujmo sve što je Vlada Srbije naložila. Redovno se kontroliše poštovanje zaštitnih mere kojih bi turisti morali da se pridržavaju. Nošenje maski i na otvorenom i zatvorenom prostoru u restoranim i kafićima, kao i poštovanje socijalne distnce na plaži. Svakodnevno se obavlja dezinfekcija objekata, ležaljki ali i kajaka i pedolina za iznajmjivanje. Poslednjih dana, od kada su krenule visoke temperature zabeležena je i velika posećenost od preko 10 hiljada turista - kaže Dragan Milić, predsednik Opštine Vliko Gradište.

Foto: V. J.

Zaštitne mere su tu, istaknite na svakom koraku i vidnom mestu. Neko ko je savestan i odgovoran uz oprez od korona virusa, strogo ih poštuje. Istina, nije lako na tempraturama od preko 30 stepeni sedeti ispod suncobrana i nositi masku, ali što se mora nije teško. Međutim, ima dosta njih koji za to ne haju i kako su nam rekli od korone se uopšte ne plaše. Uglavnom se ovakvi slučajevi zatiču među mladima koji grupno dolaze i potpuno su opušteni. Ima ih iz svih karajeva Srbije među kojima najviše prednjače Beograđani i Novosađani.

Foto: V. J.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Karma

pre 3 godine

Gledam ove slike i pitam se da li su ti ljudi normalni i da li oni imaju mozga? Posle im kriv krizni štab i Vučić, država? Ovo je nedvosmisleni dokaz da apeli, insistiranje na svesti i savesti, odgovornosti, saveti sa svih strana u Srbiji jednostavno ne vrede - nama je jedini način da pobedimo ovu pošast PRINUDA i ponovno uvođenje vanrednog stanja.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set