• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

17.08.2020

11:08

ZRENJANIN GRAD MORA DA POBEDI SMRAD: Zagađivaču vazduha ponuđen sistem za odstranjivanje nepijatnih mirisa, NA POTEZU DIREKTOR KAFILERIJE!

Vesti

ZRENJANIN GRAD MORA DA POBEDI SMRAD: Zagađivaču vazduha ponuđen sistem za odstranjivanje nepijatnih mirisa, NA POTEZU DIREKTOR KAFILERIJE!

Podeli vest

Nakon posete proizvodnim pogonima "Prekona" u Zrenjaninu i sagledavanja problema, kompanija iz Beograda ponudila je sistem za odstranjivanje neprijatnih mirisa i trajno rešavanje problema koje ova kafilerija ima, a protiv kojih protestuju Zrenjaninci

Ponuđeni sistem koristi inovativnu tehnologiju hladne plazme i može se implementirati na postojeći cevovod koji se  koristi za ekstrakciju vazduha iz pogona, a ovo rešenje je do sada, primenjeno u mnogo fabrika koje se bave proizvodnjom hrane za kućne ljubimce u Evropi i Aziji  i trenutno zauzima lidersku poziciju u odstranjivanju i neutralisanju mirisa u industrijskim procesima.

Foto: Privatna arhiva

 

 - Vazduh bi se tretirao pomoću Aerox injektora pre ulaska u centrifugalni ventilator koji se trenutno koristi u "Prekonu" - poručuju stručnjaci beogradske kompanije, uz napomenu da postoji više modela po kapacitetu koji se ugrađuju za odstanjivanje mirisa i da u najlošijem slučaju najveći kabinet može isfiltrirati 40 do 60 hiljada m3/h vazduha sa rezultatom neutralizacije lošeg mirisa od 80 – 95%, što znači da bi bez ograničenja mogli da prečiste kompletan vazduh koji kafilerija u Zrenjaninu izbacuje u spoljašnju sredinu i smradom muči građane Zrenjanina.

Primena ovog sistema, tvrde stručnjaci, omogućuje neprekidan rad u trajanju od 8 hiljada časova, što znači da je skoro 365 dana u godini sa neprekidnim radom od 24 časa sistem neutralizacije  neprijatnih mirisa u potpunosti pokriven.

POTREBNI PRECIZNI PODACI

Usled složenosti posla, a najviše zbog sagledavanju trenutnog stanja na terenu proizvođač opreme praktikuje posetu proizvodnog pogona koji treba da tretira i merenja neophodnih parametara radi izbora odgovarajuce opreme, pa je predlog da se prikupi što veći broj preciznih podataka, kako bi se ubrzao kompletan proces. 

Foto: Privatna arhiva

 



MOGUĆE REŠENJE DOSTAVLJENO DIREKTORU "PREKONA"

Konkretni predlozi kako trajno rešiti problem smrada, dostavljeni su direktoru kompanije "Prekon" Slavku Popoviću, uz napomenu da je obavezan dolazak stručnog osoblja proizvođača prilikom puštanja sistema za prečišćavanje u rad. zbog pregleda kompletne opreme i podešavanja radnih parametara.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set