• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.J.

28.08.2020

14:39

VITEZOVI KOD MANASIJE KAO NIKAD PRE: Viteški festival "Stefan Lazarević" ove godine pred publikom ONLAJN, PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

Vesti

VITEZOVI KOD MANASIJE KAO NIKAD PRE: Viteški festival "Stefan Lazarević" ove godine pred publikom ONLAJN, PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

Podeli vest

Zbog prevencije širenja infekcije koronavirusom 6. Međunarodni Viteški festival despot Stefan Lazarević - JUST OUT biće održan online, bez pubilike i gostiju iz inostranstva, u okolini manastira Manasija kod Despotovca od 28 do 30. avgusta

Najveći viteški festival u Evropi, sa sezonskom posetom od preko 100 hiljada posetilaca, ove godine zaljubljenici u srednji vek i viteške borbe moći će da prate online na društenoj mreži facebook na stranici Just out festival u live prenosima najznačajnijih momenata, kao i odloženim video snimcima.

Posetiocima nije dozvoljen pristup u Viteško selo gde su postavljene filmske scenografije i gde će se održati borbe vitezova.

Foto: G. J.

 

Preko 100 učesnika viteških družina iz Srbije dočaraće svojim umećem atmosferu srednjevekovnih turnira, ali neće izoStati lepe dame srednjevekovnim haljinama i radionice.

- Ranijih godina je sa nama bilo 1.000 učesnika iz evropskih zemalja i celog sveta, ali ćemo ostati u
interakciji sa njima online i na društvenih mreža.

U petak će biti emitovane izjave stranaca koji žale što ne mogu da prisustvuju festivalu. Na taj način ćemo pokuštati da održimo u svest učesnika i publike o festivalu.

Foto: G. J.

 

Na otvaranju će biti dodeljena nagrada Heroj godine, a to su naši stalni učesnici iz Francuske Žan Pjer Moris i Zorica Erić koju su u julu donirali pomoć u hrani i medicinskoj opremi despotovačkom
Crvenom krstu vrednu 25.000 evra, najavio je direkor festivala Vladimir Blagojević.

Otvaranje festivala u petak i borbe u subotu biće prikazane na društevnim mrežama uživo, kao i video materijal.

- Pored borbi, na društvenim mrežama biće prikazane radionice mozaika, kaligrafije, obućar, tkač, kovač, sve kao i predhodnih godina uz streličarsko dvorište. Možda scene borbi budu snimane u šumi, simulacija napada na tvrđavu. Posetioci neće moći da uđu u Viteško selo zbog mera prevencije širenja korona virusa, rekao je Blagojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set