• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

09.09.2020

12:49

TEŠKE MUKE SAMOHRANE MAJKE: Sa šestoro dece kupila je trošnu kuću, a sa njom i brdo problema, BEZ VODE I STRUJE MAŠTAJU O KUPATILU!

Vesti

TEŠKE MUKE SAMOHRANE MAJKE: Sa šestoro dece kupila je trošnu kuću, a sa njom i brdo problema, BEZ VODE I STRUJE MAŠTAJU O KUPATILU!

Podeli vest

Marija Stojkov (45) iz Kikinde, samohrana majka šestoro dece, tri godine je štedela od socijalne pomoći da kupi kuću kako bi njena deca imala krov nad glavom

Međutim, u njoj nemaju kupatilo, struju ni vodu, a iz bratovljeve kuće u kojoj su trenutno, uskoro će morati da se isele. Godinama se ova porodica kupa u koritu, živi u nehumanim uslovima, na ivici gladi, u bedi i nemaštini.

Foto: V.N.

Uskoro mora da napusti bratovu kuću

Kako im je, samo oni znaju. Od kada je ostala bez supruga, Marija se sama brine o deci. Za terete života koje podnosi divili bi joj se mnogi muškarci. Surova realnost nagnala je da otvori dušu.

- Muž Ivica je umro pre tri godine. Smrzavamo smo se i gladujemo. Ponekad i pet dana nemamo šta da jedemo. Deca od kad znaju za sebe kupaju se u koritu, a kupatilo nemamo. Da ne spominjem drva pred zimu-ovim rečima počinje potresnu priču samohrana majka.

Na plećima nosi svoje šestoro dece i skromni dom koji joj je na određeno vreme ustupio brat. Sada su primorani da se iz njega isele. Marija je godinama štedela od socijalne pomoći, odricala se i krpila kraj s krajem da kupi kuću u selu Bašaid. Trošnu, bez struje, vode, kupatila, prozora, poda i tavanice u jednom delu.

Foto: V.N.

Kuća "nova" a problema mnogo

- Socijalna pomoć se brzo potroši, varira od 10 do 16 hiljada dinara, a ja sam i pored toga stavljala male iznose za strane. Svesno sam se odricala znajući da ćemo jednog dana morati odavde da se iselimo. Kuću sam tri godine otplaćivala na rate i kupila je sa dugom za struju 80 hiljada i vodu 60 hiljada dinara. Nikada nisam molila za pomoć, ali sad moram.

Mlađa ćerka je pošla u prvi razred, a uskoro moramo da se uselimo. Bez struje, vode, prozora i vrata to ne možemo da uradimo-kaže Marija koja moli humane ljude da joj pomognu, jer je sama
nemoćna da to učini.

- Nije mi problem da nadničim, kad mi se ukaže prilika, ali imam bolešljiva pluća i to mi otežava aktivnost. Korisnici smo Narodne kuhinje pri Crvenom krstu, a deca su u razvoju i svašta im treba. Računi se gomilaju, teško je-priča majka suznih očiju .

Foto: V.N.

Goli zidovi

Mališani su vedri i razigrani, a sin Bojan (19) pomaže porodici kad su u jeku sezonski poslovi na njivi. Dušan (17), Sonja (14), Marko (12), Petar (11) i najmlađa Zlatija (7) sa majkom trenutno žive u jednoj sobi koju jedinu greju Smederevcem na drva. Uskoro ih očekuju još teži uslovi u novoj kući. Ova deca znaju šta znači nemati.

- Jednom su nam dobri ljudi doneli novu odeću za decu. Znam da je neskromno da pored molbe za izmirenje dugova za vodu i struju molim da nam se u novoj kući nekako obezbede prozori i vrata, pod i kupatilo, da se više ne mučimo i ne kupamo u koritu. Nemam drugog izlaza-kaže Marija.

Foto: V.N.

 

Skromna i obična žena, zajedno sa svojom decom, obradovala bi se svakoj pomoći ili čak nečijem trudu da sitnim gestom pokaže da je razume. Njihovo preživljavanje ganulo bi i najtvrđa srca, jer u 21. veku žive u uslovima nedostojnih čoveka.

Pomoć za Stojkove

Svi koji su u mogućnosti da pomognu samohranoj majci Mariji i njenoj deci, mogu da se
obrate na broj telefona: 061/319-53-75.

SIROTINJO I BOGU SI TEŠKA! Džej Ramadanovski svakog JUTRA kupuje HRANU ZA GLADNE! Zbog  čega se popularni pevač na to odlučio pročitajte OVDE 

BONUS VIDEO:

ALO IDIOTE, TO ŠTO ĆEŠ TI DA POGINEŠ NI PO JADA, UBIĆEŠ NEKOG MANIJAČE! Šok snimak iz centra Beograda!

DA LI BISTE PROBALI SARMICE OD PČELA! Specijalitet samo za najhrabrije!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bager

pre 3 godine

Predhodni stanar ili vlasnik kuce je kao korisnik i potrosac duzan da plati taj dug jer ga je on i napravio,,zasto Distribucija ( eps ) nije njega jurila i iskljucila mu struju odmah nakon prvih neplacenih rata,a sad traze da bilo ko to plati i ucenjuju novog vlasnika,,Pravno je takodjer nemoguce zahtevati od novog stanara ili vlasnika da izmiruje tudje dugove,bez obzira na neki tamo EPS-ov Pravilnik,pravilnik lopovske drzave,,,,da li bi diektor eps-a platio komsijsku struju ili drva,,drugo pravno zasto je odobrena kupoprodaja ako nije sve regularno,,sta rade Javni beleznici i sud ?? Cekaju mito ? ili su ga priili da uvale dug bilo kome

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set