• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

13.11.2020

20:00

MAJKA UHAPŠENE HAKERKE MOLI ZA MILOST: Džesika stigla  sa Filipina da brani trudnu ćerku, SA GRUPOM NIŠLIJA UČESTVOVALA U PREVARI TEŠKOJ 70 MILIONA DOLARA!

Vesti

MAJKA UHAPŠENE HAKERKE MOLI ZA MILOST: Džesika stigla sa Filipina da brani trudnu ćerku, SA GRUPOM NIŠLIJA UČESTVOVALA U PREVARI TEŠKOJ 70 MILIONA DOLARA!

Podeli vest

Filipinka Džesika Atilano apelovala je na organe Srbije da ne izručuju Americi njenu ćerku Kseniju Mej Atilano, jednu od 11 osumnjičenih za računarsku prevaru koje potražuje ova država

Džesika je u Niš stigla nakon što je krajem oktobra Kseniji pritvor zamenjen merom elektronskog nadzora jer je devetom mesecu trudnoće.

Specijalni sud u Beogradu je 2. novembra utvrdio da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za izručenje desetoro hakera, među kojima je i Ksenijin suprug Kristijan Krstić koji se tereti da je organizator ove nečasne rabote, dok je jedanaesti svojevoljno pristao na ekstradiciju.

Foto: clip art

 

- Ovde sam da apelujem na srpsku Vladu da stopira izručenje moje trudne kćerke jer je njen suprug srpski državljanin ali da zamolim da se i ostalima sudi u Srbiji. Moja ćerka treba da se porodi krajem novembra, ako se to dete rodi u Americi, možda neće ni videti svoje roditelje. Šta će biti sa ostalo njihovo troje dece koja će ostati u Srbiji ako oni budu izručeni ? Kako će oni odrastati, bez oca, bez majke, neće imati ko da ih vaspita i da ih vodi kroz život – kroz suze govori Džesika.

 

NIŠLIJE UZ POMOĆ INTERNETA MAZNULE 70 MILIONA DOLARA, AMERI DA IM SUDE! FBI provaliio prevaru kada je otkrio da je u nju umešan i državljanin Teksasa!

Kaže da se odlučila da dođe u Srbiju iako joj je to teško palo zbog starosti i bolesti.

- Imam 66 godina, dijabetičar sam a patim i od drugih zdravstvenih problema, ne znam dokle ću da živim. Plašim se da neću ni upoznati svoje unuče… Molim vas da se čuje moj glas, da se zaustavi izručenje – rekla je vidno uzbuđena žena.

Foto: Pixabay

 

Ksenijin advokat Milan Petrović saopštio je da je podneo žalbu na odluku o ekstradiciji.

- Odbrana je svesna da je Amerika pokrenula postupak protiv njih na osnovu sporazuma koji ima sa Srbijom, ali smatram da ovaj dokument ne obuhvata slučaj da se krivično delo učini u Srbiji, a na štetu SAD. Koje će zakonodavstvo biti merodavno, da li će učinilac biti izručen, to u tom ugovoru nije navedeno. Zato taj akt mora biti revidiran, u krajnjem slučaju i raskinut i sačinjen novi, koji treba da predvidi i ovakve slučajeve – kazao je Petrović.

HAKERI OPRALI PARE KUPOVINOM 20 NEKRETNINA U SRBIJI! Novi detalji iz istrage spektakularne sajber-prevare "teške" 70 miliona dolara

Kristijan Krstić, njegova supruga Ksenija, F. A. K, M. P, U. S, N. K, A. S. E, M. M, N. D, B. R. i N. M. i A.K. se terete za "zaveru u izvršenju prevare koja uključuje elektronsku komunikaciju" i zbog "zavere u pranju novca". Ukoliko budu izručeni sudiće im pred Okružnim sudom u Severnom okrugu Teksasa s obzirom na to da su njihove žrtve iz ove države.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u stvaranju najmanje 16 lažnih investicionih platformi, mameći svoje žrtve iz čitavog sveta da ulažu svoj novac, nakon čega bi ih zatvarali, te da su na taj način pribavili preko 70 miliona dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set