• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

09.12.2020

11:22

NEIZVESNOST SE NADVILA NAD UŽICEM: Opasnost od nove eksplozije nije prošla, još se traži GDE GAS CURI?!

Vesti

NEIZVESNOST SE NADVILA NAD UŽICEM: Opasnost od nove eksplozije nije prošla, još se traži GDE GAS CURI?!

Podeli vest

Gradonačelnica Užica dr Jelena Radivojević Raković sa saradnicima obišla je zgradu u kojoj se u subotu popodne dogodila strahovita eksplozija, a potom i požar, i razgovarala sa stanarima. Na zgradi su već počeli radovi.

- Mi smo odmah sutradan izašli na mesto eksplozije i razgovarali sa stanarima i od njih saznali da se već mesec i po dana unazad osećao gas. Nakon što su vatrogasci obavili svoj deo posla, na našu inicijativu i u saglasnost preduzeća Užice-gas, zaustavili smo isporuku gasa u ovom delu grada Krčagovo.

Pošto su Covid bolnica, vrtići i druge ustanove prikačene na taj vod, u roku od 4 sata nabavili smo 25 grejnih tela za Kovid bolnicu, a u vrtiću su ponovo pokrenuli staru kotlarnicu na mazut. Iz Užica-gasa i JKP Vodovod krenuli su da kopaju da lociraju mesto gde curi gas. Počeli su da puštaju postepeno gas gde su ispitali, tako da danas već Kovid bolnica i vrtići imaju gas i to je garantovano bezbedno – rekla je gradonačelnica.

Foto: Z.G.

 

Ona je još rekla da su u ponedeljak na sastanku svih javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad i direktora Užice-gas dogovoreno da se uradi kompletna sanacija zgrade, stanovi vrate u prvobitno stanje, a sve o trošku preduzeća Užice- gas.

- Najvažnije je da žena, koja ima opekotine trećeg stepena izađe iz bolnice. Dogovorili smo se da grad uruči pomoć njoj i njenom sinu – rekla je gradonačelnica i obećala da će sinu povređene žene Grad obezbediti smeštaj u gradu, jer tu i radi, a trenutno je kod babe na selu.

- Ovo se više ne sme ponoviti i bezbednost građana mora biti na pravom nivou. Inspektori MUP-a su u nedelju uradili uviđaj, preneli tužilaštvu i tužilaštvo je krenulo dalje u poceduru. Ukoliko se utvrdi nečija krivica, mora odgovarati – rekla dr Raković.

Foto: Z.G.

 

Ona je još dodala da je podneđena prijava stanara Komunalnoj inspekciji u kojoj su naveli da oseća gas, a Komunalna inspekcija je upravniku zgrade naložila da sprovede dalje procedure sa Užicom-gasom. Međutim, stanari tvrde da im se upravnik zgrade ne javlja i da nije obavio posao koji mu je poveren.

Merne stanice bez upotrebne dozvole?

Danilo Stanković iz Užica gasa objasnio je da je mreža tog dela gasovoda duga 500 m i da je u upotrebi 10 godina.

- Direktor mi je preneo da smo imali samo jednu prijavu 21. novembra. Bilo je neke količine metana, ali ne toliko da bi moralo da se isključi cela gasovodna mreža… Pošto se sumnja da je metan detektovan u ventilaciji i rešetkama, jedino je mogao da uđe kod glavne kanalizacione šahte, gde sada kopamo – rekao je Stanković, dok na pitanje da li merne stanice imaju upotrebnu dozvolu odgovorio da nije ovlašćen da daje takve izjave i da je on samo tehničko lice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set