• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

30.03.2021

16:14

GRADONAČELNICA SAOPŠTILA VAŽNE VESTI: Počinju veliki radovi na glavnoj saobraćajnici kroz naše Užice!

Vesti

GRADONAČELNICA SAOPŠTILA VAŽNE VESTI: Počinju veliki radovi na glavnoj saobraćajnici kroz naše Užice!

Podeli vest

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević najavila je veoma bitan projekat za Užice, a to je početak rekonstrukcije glavne saobraćajnice u tom gradu, ali i o budućim bitnim putnim projektima.

- Krajem maja ili početkom juna počeće radovi na delu ulice od Dovarja do raskrsnice kod Narodnog muzeja u dužini od 400 metara.

Promeniće se celokupan asflat, postaviće se trotoar od behatona, uraditi ivičnjaci, a što je najvažnije celom dužinom uradiće se kišna kanalizacija. Rok završetka je oko 60 dana – najavila je gradonačelnica Užica i dodala da se trenutno radi projekat za usmeravanje saobraćaja dok radovi budu trajali, a koji će se najverovatnije odvijati jednosmerno.

Ukupna vrednost ovog projekta je 38 miliona dinara, od čega 19 miliona finansira Ministarstvo privrede, a drugu polovinu Grad Užice.

Foto: Z.G.

 

Dr Jelena Raković Radivojević kaže da je prošle sedmice prilikom razgovora u ministarstvima bilo reči o završetku obilaznice oko Užica i izgradnju puteva ka aerodromu Ponikve, za koji je nedavno od države dobijeno 300 miliona dinara.

- Obilaznica je veoma značajna jer bi se izmestio teretni saobraćaj iz centra grada što bi dovelo do smanjenja aerozagađenosti. Trebalo bi da se ovaj projekat sprovede u naredne dve godine – rekla je dr Jelena Raković Radivojević.

Gradski većnik Ivan Stanisavljević je dodao da je u planu, čim se završi rekonstrukcija pomenutog dela ulice, da se radi na kružnom toku na raskrsnici kod zgrade Narodnog muzeja.

- Kružni tok na toj raskrsnici je velika stvar za naš grad i on je među najvažnijim prioritetima za ovu godinu. Trebalo je da se radi prošle godine, ali svi resursi su bili usmereni na lečenje stanovništva od korone. Već pregovoramo u resornom ministarstvu za izgradnju toka i čim budemo imali konkretan odgovor saopštićemo – rekao je Stanosavljević.

Foto: Z.G.

 

On je još dodao da tokom rekonstrukcije ulice od Dovarja do Narodnog muzeja biće postavljeni i instalacije za gasovod, pa pozvao sugrađane da iskoriste priliku da se priključe na gas, čiji priključak košta 450 evra i plus PDV.

- Cena priključka na gas od 450 evra plus PDV nikada nije bila niža. Zato bi građani trebalo da se iskoriste ovu priliku, jer narednih pet godina neće biti dozvoljeni nikakvi radovi na ovom delu ulice – rekao je Stanisavljević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set