• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

19.04.2021

14:42

PRESEDNIK VUČIĆ NA VIDOVDAN U KRUŠEVCU! Za proslavu jubileja 650 godina od osnivanja grada NAJAVLJEN SPEKTAKULARAN PROGRAM

Vesti

PRESEDNIK VUČIĆ NA VIDOVDAN U KRUŠEVCU! Za proslavu jubileja 650 godina od osnivanja grada NAJAVLJEN SPEKTAKULARAN PROGRAM

Podeli vest

Vlada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće na Vidovdan u Kruševcu, povodom 650 godina od osnivanja grada, potvrdeno je na sastanku Odbora za organizaciju predstojećeg jubileja

Predsednik Aleksandar Vučić će tog dana, prema protokolu, položiti venac na Spomenik kosovskim junacima, a u gradu pod Bagdalom biće održano niz svečanih dogadjaja.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je najavila da će u programu učestvovati sve ustanove kulture u gradu, muzej, arhiv, biblioteka, pozorište, a na Vidovdan, 28.juna biće izvedena i najstarija srpska opera ,,Na uranku,,.

Foto: R.B.

 

Veličanstven program za Vidovdan u Kruševcu najavile su i ministarke Darija Kisić Tepavčević i Marija Obradović, ,podsećajući da Kruševljani imaju veliki razloog da se osećaju ponosnim, upravo, i zbog ovog jubileja.

Foto: R.B.

 

Centralni dan proslava Vidovdana, nakon liturgije u crkvi Lazarivi, litije i pomena kod Spomenika kosovskim junacima, kao i polaganja venaca, obeležiče i otkrivanje Spomenika Knezu lazaru, osnivaču Kruševca, te svečano osvećenje crkve Sveti knez Lazar u krugu kasarne, kao i otvaranje renoviranog Trga kosovskih junaka.

Foto: R.B.

 

Obeležavanju Vidovdana u Kruševcu, osim državnog rukovodstva, prisustvovaće i patrijarh srpski Porfirije, rečeno je na sastanku Odbora za obeležavanje velikog jubileja, kojim predsedava bivši gradonačelnik Kruševca, aktuelni direktor BIA Bratislav Gašić.

Foto: R.B.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazar

pre 3 godine

Dobro je to što negujemo sećanje na važne događaje iz istorije.

Neša

pre 3 godine

Važno je razvijati kulturu sećanja. Podržavam apsolutno.

bosko

pre 3 godine

Nekadasnja prestonica ce proslaviti izuzetan jubilej , imaju na sta da budu ponosni , nije mala stvar , ipak je car Lazar osnivac Krusevca.

Sofija

pre 3 godine

Важно је да негујемо нашу културу сећања

Milica

pre 3 godine

Jubilej od 650 godina nije mala stvar i naš predsednik je toga sveatan, ceni to i zato će učiniti čast i uveličati prigodu svojim prisustvom.

Lea

pre 3 godine

Vidovdan je veoma značajan praznik za sve srbe. Toga dana smo premnogo vekova smo dokazali kako se srpstvo brani i da iako mali ne damo na sebe.

Tijana

pre 3 godine

Jako je bitno sećati se. Ipak je Kruševac bio nekada srpska prestonica.

Sofija

pre 3 godine

Veoma je vazno negovati i sacuvati od zaborava bitne dogadjaje nase istorije.

Ivana

pre 3 godine

Predsednik Vučić će tog dana položiti venac na Spomenik kosovskim junacima.

Micojka

pre 3 godine

Da bi imali buducnost, moramo postovati proslost.

Ana

pre 3 godine

Veliki jubilej grada Krusevca a i Krusevljanima velika cast da ugoste predsednika.

Micojka

pre 3 godine

Ko nema proslosti, nema ni buducnosti. Krusevac je carski grad, koji ce dostojno obeleziti 650 godina svoga postojanja. Vucic ce svojim prisustvom uvelicati proslavu.

Viki

pre 3 godine

Vazno je negovati srpsku istoriju i obelezavati dogadjaji koji su obeležili istoriju Srbije.

Ivana

pre 3 godine

Velika je ovo čast Bratislava Gašića koji organizuje svake godine Vidovdan u gradu, to je zaista prava tradicija.Stvarno imaju najbolji tim ljudi, žele da pomogne svom gradu da se gradi da ide napred, nikada nije isti uvek se nešto gradi i sređuje. Puna podrška Bratislavu Gašiću da nastavi da radi. Bratislav Gašić je zaista najbolji i pravi prijatelj Aleksandra Vučića.

Sanja

pre 3 godine

Predsednik se trudi da ispostuje i dostojanstveno obelezi svaki istorijski dogadjaj u nasoj drzavi, bas onako, kako to i dolikuje jednom drzavniku!

Marina

pre 3 godine

Lepo je to što negujemo sećanje na važne događaje iz istorije

Perica Savic

pre 3 godine

Bata Gasic ce sigurno napraviti dobar docek za predsednika.

Aca

pre 3 godine

Prelepa prilika da se na jos jedan nacin uvelica ovakav dogadjaj.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set