• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

22.04.2021

17:02

DRAGAČEVSKE TRUBE OPET ĆE DA TRUBE! Dozvoljen je Egzit mogao bi i Sabor, nadaju se organizatori u Guči

Vesti

DRAGAČEVSKE TRUBE OPET ĆE DA TRUBE! Dozvoljen je Egzit mogao bi i Sabor, nadaju se organizatori u Guči

Podeli vest

Korona virus odložio je prošle godine sve manifestacije po kojima je Srbija prepoznatiljiva širom sveta

Nakon što je najavljeno da će ove godine najverovatnije biti održan festival Egzit i Novom Sadu, u prestonicama trube i violine se takođe nadaju dobrim vestima. U Guči se uskoro očekuje sastanak Oranizacionog odbora Sabora trubača na kom bi trebalo da se ustanove svi detalji vezane za održavanje ove smotre.

Foto: Tanjug/informer

 

„Sabor trubača u Guči je tradacija, koja je u svojoj dugoj istoriji prekinuta samo jednom i to zbog korona virusa. To nije manifestacija koju posećuje dve, tri hiljade ljudi, već na desetine hiljada posetilaca. U tehničkom smislu mi smo spremni da se Sabor održi, što bismo najviše i želeli, ali uz zadršku da ipak sve zavisi od epidemiološke situacije.

S obzirom da se imunizacija kako u celoj državi, pa tako i u našoj opštini odvija po planu, nadamo se da ćemo do avgusta steći kolektivni imunitet i da će Sabor moći da se održi”, rekao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Foto: agencije

 

U Gornjem Milanovcu takođe očekuju da će ovog avgusta na padinama Suvobora u varošici Pranjani biti održan Sabor violinista, koja je ujedno i najmasovnija manifestacija u ovoj opštini.

„Nadamo se i verujemo da će naša država do početka leta vakcinacijom poraziti najveću pošast 21. veka ida će se naši saboraši konačno ponovo okupiti u Pranjanima, da slavimo pobedu života nad smrti, ali iu čast kraljice svih instrumenata, violine” , rekao je predsednik predsednik opštine Gornji Milanovac isaborskog odbora, Dejan Kovačević.

Inače, Guča je veoma značajan i veliki festival srpske trube, dok je Sabor violinista Srbije koji se odžava u Pranjanima, iako relativno mlad, samo 2019. godine kada je poslednji put održan okupio preko 50.000 posetilaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set