• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.05.2021

17:23

POTREBNA HITNA ZAŠTITA POVRATNIKA! Rakić o napadu na srpsku porodicu Pumpalović

Vesti

POTREBNA HITNA ZAŠTITA POVRATNIKA! Rakić o napadu na srpsku porodicu Pumpalović

Podeli vest

Napad na porodične kuće Radoja i Milana Pumpalovića iz sela Dubrava kod Istoka je najdirektnije ugrožavanje bezbednosti povratnika i jasna namera onih koji su to učinili da pošalju poruku da Pumpalovići nisu sigurni na svom imanju i u svojim kućama, ocenio je danas ministar za zajednice i povratak Goran Rakić

On je istakao da moramo biti svesni činjenice da ako se ovakav vid pritiska nastavi na najranjiviju grupu ljudi na Kosovu, možemo očekivati još veću stagnaciju kada je u pitanju proces povratka, navodi se u saopštenju.

- Iskreno verujem da zajednički moramo rešavati ovakve incidente, jer je u interesu kosovskog društva mir i suživot svih zajednica koje na Kosovu žive, u pravom smislu te reči. Ja kao ministar za zajednice i povratak ću učiniti sve što je u mojoj moći da im pružim uverenje da nisu nikada bili, niti će biti sami u prevazilaženju konstantnih problema kada je u pitanju zaštita njihove bezbednosti - kazao je Rakić.

Prema njegovim rečima, hitno reagovanje institucija zaduženih za bezbednost i privođenje i obelodanjivanje imena onih koji ovakve incidente čine, najjasniji je pokazatelj povratnicima da su zaštićeni.

- Svi oni koji se usude da napadaju povratnike, obijaju kuće, pljačkaju imovinu moraju biti odmah uhapšeni i adekvatno kažnjeni - poručio je ministar Goran Rakić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set