• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

03.06.2021

12:51

RATNI VOJNI INVALID SA KOŠARA GORAN ILIĆ USKORO U NOVOM RENOVIRANOM STANU! Nakon godinu dana svoju krsnu slavu proslavlja u novom prostoru! Foto

V. J.

Vesti

RATNI VOJNI INVALID SA KOŠARA GORAN ILIĆ USKORO U NOVOM RENOVIRANOM STANU! Nakon godinu dana svoju krsnu slavu proslavlja u novom prostoru! Foto

Podeli vest

Doborovoljac sa Košara, inače ratni vojni invalid prve kategorije, Goran ilić (54) rodom iz Rudne Glave koji dugi niz godina živi u Majdanpeku, konačno će uskoro moći ponovo da se vrati u svoj stan. Ovoga puta nov i potpuno renoviran s obzirom na to da mu je prošle godine u januaru mesecu potpuno izgoreo usled paljenja instalacija tokom noći

 

U sanaciju stana kako bi se pomoglo ovome čoveku da se pored svega sto je preživeo ponovo vrati pod svoj krov uključila se lokalna samouprava posredstvom Saveza udruženja boraca i ratnih vojnih invalida starih ratnika Srbije do Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja. Iz tog razloga nedavno je Majdanpek posetio i radove na saniranju posledica od požara na stanu Gorana Ilića obišao Miodrag Kapor generalni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije.  

"Veliko zadovoljstvo je videti da se pomaže borcu sa Košara koji se vratio sa ratišta kao invalid prve kategorije i koga je nažalost zadesila još jedna životna nedaća. U tome se ujedinilo čitavo društvo. Počev od njegovih drugova saboraca, preko lokalne zajednice pa čak i do države odnosno  Ministarstva", istakao je Kapor.

Foto: V. J.

Inicijativa da se Goranu Iliću pomogne i što pre krene sa sanacijom stana od koga je pre godinu dana ostalo bukvalno samo zgarište, potekla je od Sveza udruženja boraca i ratnhih vojnih invalida koji nikada ne zaboravljaju ljude koji su dali nemerljiv doprinos u odbrani svoje zemlje.

"Goran je jedan dobar i plemenit čovek koji je te kobne 1999. godine bio jedan od mnoštva dobrovoljaca koji su se sa 17 autobusa kojim sam komandovao uputili za Đakovicu. Kasnije je raspoređen na Košare i tokom bombardovanja od posledica kasetnih bombi ranjen, od čega je zadobio  teške telesne povrede i postao stopostotni invalid prve kategorije. Takvi ljudi se nikada ne zaboravljaju i ne ostavljaju. Zato smo mi danas tu da mu omogućimo da nastavi život u normalnim uslovima. Ostalo je još da se uradi osvetljenje, unosimo pokućstvo i nov namestaj da bi nakon godinu dana, Goran mogao  danas na svoju krsnu slavu Car Konstantin i carica Jelena da preseče slavski kolač u novom stanu", za Informer ističe Žarkom Petrović, predsednik Saveza udruženja boraca i ratnih vojnih invalida starih ratnika Srbije, koji se nije libio i sam da  se zauzme i pomogne.

Foto: V. J.

Inače, Goranu Iliću kome kao i svima koji su preživeli Košare život nikada više neće biti isti. Nakon  i ove nedaće koja ga je tokom protekle godine zadesila, tek sada može da odahne, jer je shvatio da nije ostao sam. Uz naboj i mešanje emocija i suze koje su mu neprestano tekle niz lice, nije uspeo da izusti više od par rečenica. 

"Ovo mi mnogo znači. Najviše dugujem mojim borcima koji su mi sve ovo omogućili sa kojima sam bio i u Beogradu i koji me nikada nisu ostavili. Bili su tu uvek za mene", ponosno kroz suze govori ovaj čovek koga život od ranog detinjstva nije mazio. Ostavši rano bez roditelja, prošao je golgotu stradanja tokom  bombardovanja a onda i spletom nesretnih  okolnosti doživeo je i gubljenje krova nad glavom. Nadamo se da je Goranovim nedaćama konačno došao kraj i ostaje nam  kao i njemu samom da verujemo u bolje dane koji će mu u narednom periodu omogućiti malo da predahne i uživa u svom novom i opremljenom prostoru i boljim uslovima za život.

Foto: V. J.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set