• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

02.08.2021

17:14

VANREDNA SITUACIJA NA MOKROJ GORI, TRI APELA! Požar se zbog jakog vetra munjevito proširio!

MUP

Vesti

VANREDNA SITUACIJA NA MOKROJ GORI, TRI APELA! Požar se zbog jakog vetra munjevito proširio!

Podeli vest

Trenutno požar zahvata više od 100 hektara, s tim da je sa tri strane okružen, a na nepristupačnom delu se očekuje da će doprinos dati Helikopterska jedinica

Vatrogasci-spasioci u sadejstvu sa Helikopterskom jedinicom nastavljaju sa gašenjem požara na Mokroj Gori i ulažu maksimalne napore da se spreči njegovo širenje i trenutno nema ugroženih domaćinstava, izjavio je danas vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Čaušić je naglasio da vatrogasci veći deo požara, sa tri strane, drže pod kontrolom i da se radi na uspostavljanju kontrole na najnepristupačnijem delu terena.

Vršilac dužnosti Načelnika Sektora za vanredne situacije je istakao da je na teritoriji Mokre Gore danas proglašena vanredna situacija, kao i da su na gašenju požara angažovana 132 vatrogasca-spasioca sa 42 vozila, pripadnici Helikopterske jedinice sa četiri letelice, kao i 25 pripadnika Specijalizovane jedinice civilne zaštite i 16 dobrovoljno vatrogasnih društava, koji se nadljudskim naporima bore da požar na Mokroj Gori stave pod kontrolu uprkos teškim vremenskim uslovima.

On je naglasio da je požar izbio juče oko 17 časova i da se zbog izuzetno jakog i vrelog vetra munjevito proširio.

Foto: printscreen

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je brzo reagovalo, tako da je tokom noći angažovano 100 pripadnika Sektora za vanredne situacije, podignuta Civilna zaštita, dobrovoljna vatrogasna društva, a naredbom ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i Helikopterska jedinica - rekao je Čaušić.

Trenutno je požar, kako je istakao, zahvatio više od 100 hektara, s tim da je sa tri strane okružen, a na nepristupačnom delu, kako je naveo, očekuje da će doprinos dati Helikopterska jedinica.

- U slučaju da ne dođe do nekih ekstremnih uslova, nadam se da idemo ka povoljnom rešenju - naglasio je Čaušić.

Čaušić je naveo da će uzrok požara biti naknadno utvrđen i apelovao na sve da budu oprezni prilikom boravka u prirodi, da ne prilaze otvorenim plamenom šumi, a naročito da ne bacaju opuške cigareta kako ne bi izazvali katastrofu.

Foto: Z. G.

- Moram da se zahvalim svim vatrogascima-spasiocima. Ovo je ko zna koji po redu veliki požar ove godine. Većina ovih ljudi je pravo sa gašenja požara u Negbini došla na Mokru Goru. Hvala, naravno i pripadnicima Civilne zaštite i sjajnim pilotima Helikopterske jedinice - rekao je Čaušić.

Aleksandar Raičević iz Helikopterske jedinice pravo sa gašenja požara u mestu Negbina stigao je na Mokru Goru kako bi zajedno sa kolegama i pripadnicima Sektora za vanredne situacije i taj požar stavio pod kontrolu.

- Situacija jeste teška, nadmorska visina je velika, visoke su temperature, ali borimo se. Vidljivost je dobra. Trudimo se da izbacimo vodu sa bezbedne visine i da na pravi način, onako kako nas Sektor za vanredne situacije navodi, ugasimo taj požar - rekao je Raičević.

On je dodao da u akciji učestvuju helikopteri "gazela", erbas H-145 i dva "bel 212".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set