• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

06.10.2021

13:25

ODBOJKAŠKI TALENTI RASTU U VELIKOM GRADIŠTU! Sa Sportskih igara mladih u Splitu DONELI ZLATO/FOTO/

V.J.

Vesti

ODBOJKAŠKI TALENTI RASTU U VELIKOM GRADIŠTU! Sa Sportskih igara mladih u Splitu DONELI ZLATO/FOTO/

Podeli vest

Za Veliko Gradište se od vajkada zna da je kolevka odbojkaških talenata iz koje su ponikla najveća imena ovog sporta

Imati selektora Srpske reprezentacije u svojim redovima svakako nije mala stvar , pa i ne čudi što se iz generacije u generaciju sve više mladih okreće uporavo odbojci. I ne samo to , deca u Velikom Gradištu se trude da svoj talenat iskažu na najbolji mogući način.

Foto: V.J.

 

Tako je i ove godine u avgustu mesecu , tročlana ekipa na 25. Međunarodnom prvenstvu ,,Sportskih igara mladih ,, u Splitu po drugi put, ali ovoga puta u odbojci na pesku , u varoš na Dunavu donela zlato. Tada još uvek osnovci škole ,,Ivo Lola Ribar,, sada srednjoškolci , Ilija Lazić i Dušan Popović, predvođeni svojim trenerom, direktorom Osnovne škole u Velikom Gradištu , Draganom Mandićem, pokazali da su pravi reprezenti svoje Opštine i zemlje.

,, Prezadovoljni smo i rezultatima ali još više druženjem na moru u Splitu. Proveli smo pet predivnih dana u druženju , upoznali mnogo drugova, razmenili kontakte, pa se nadamo da ćemo i mi njima uskoro biti dobri domaćini, kao što su oni pokazali gostoprimstvo nama, kažu  Ilija i Dušan.

Foto: V.J.

 

Sportske igre mladih prvenstveno imaju za cilj promociju sporta. Imperativ svakako nisu pobeda i rezultat , koliko fer plej ali i da deca spoznaju prave vrednosti- za Informer kaže trener Dragan Mandić, inače profesor fizike, koji je u sportu prisutan godinama unazad i koji je umeo na pravi način da spoji nauku i sport .

Cilj igara druženje i afirmacija sporta, zlato za sve! 

Na Sportskim igrama mladih u Splitu pored ekipe iz Velikog Gradišta koja je u svoj grad donela zlato u odbojci na pesku, zlatne medalje osvojile su još i dve ekipe odbojkaša iz Zagreba iz Republike Hrvatske.

U konkurenciji devojaka, zlatne medalje su dobile odbojkašice ekipa iz Zagreba iz Splita i jedna iz Kuršumlije. Sve ovo govori da je cilj igara bio pre svega dobro druženje mladih i afirmacija školskog omladinskog sporta, kaže Dragan Mandić, trener ekipe iz Velikg Gradišta.

,, Sportske igre mladih su najveća sportska manifestacija amaterskog karaktera za decu i omladinu u zemlji i regionu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života , druženja i prijateljstva. Pobeda na sportskom terenu u ,,Sportskim igrama mladih,, nije prioritet, već je mnogo veća pobeda, motivacija dece da postanu timski igrači, da igraju fer-plej, kako bi u budućnosti kroz to naučili i postali bolji ljudi koji će umeti da cene prave životne vrednosti. 

Foto: V.J.

 

Prvo zlato je osvojeno 2019. godine takođe u Splitu, ali tada smo se takmičili kao odbojkaška ekipa u dvorani. Deca su bila oduševljena i tada se pokazalo da sport ne poznaje granice i razlike, istakao je trener Dragan Mandić.

Na razvoj i unapredjenje školskog sporta posebno odbojke u Velikom Gradištu se dosta pridaje značaja. Jer je to polazna osnova iz koje su već sada pojedini mladi odbojkaši prvotimci u starijim selekcijama.

Foto: V.J.

 

Odatle se nastavlja dalje i vrednim radom i zalaganjem Gradištanska deca stižu do zavidnih pozicija u brojnim profesionalnim klubovima ali i redovima Srpske reprezentacije. Tako da je odbojkaška ekipa Osnovne škole,,Ivo Lola Ribar,,koja broji 700 učenika u konkurenciji 1600 škola u Srbiji, na ovogodišnjem Republičkom prvenstvu izborila visoko peto mesto, pa se već tu, kako dobri poznavaoci prilika u ovom sportu u Gradištu kažu, naziru nove odbojkaške nade.

Foto: V.J.

 

Pored muškaraca u ovoj varoši na Dunavu veliko interesovanje za odbojku pokazuju i pripdanice lepšeg pola. Tako da je i ženska odbojka ponovo u ekspanziji i žiži interesovanja.

Za zlatne odbojkaše na pesku iz Velikog Gradišta, priredjen je i svečani prijem u Gradskoj kući i tom prilikom uručni su im prigodni pokloni i nagrade za postignute rezulate.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set