• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

11.10.2021

09:58

Šumska kuća na Ravnog Gori, sagrađena pre pola veka, zapuštena i oronula, a gazde ni na vidiku!

Rina

Vesti

Šumska kuća na Ravnog Gori, sagrađena pre pola veka, zapuštena i oronula, a gazde ni na vidiku!

Podeli vest

Reklo bi se, ne samo po ovom primeru, da su nečije dobre i vredne ruke, nekada davno, imale druge namere

Ili, ako smo dobronamerni, a nedovoljno informisani, pitaćemo na osnovu viđenog, šta danas ovde rade "Srbijašume"?

Ili, ako ne rade ono što bi trebalo da rade, ko im brani i zašto to ne rade?

Foto: Rina

Reč je o Šumskoj kući na Ravnoj gori, u ataru sela Koštunići, u opštini Gornji Milanovac, o šumskoj kući potpuno zapuštenoj, devastiranoj i uništenoj, za koju je nazovinadležno JP "Srbijašume", kojem, svakako, stanje objekta nimalo ne služi na čast, a koju je narod Ravne gore radio na "mobu".

Danas je to ruglo, veliko ruglo, a zdanje je sagrađeno polovinom prošlog veka kulukom narodnim, u nju su utkane generacije i generacije...

Foto: Rina

Objekat je, prema onome što se može videti i uočiti, lepo građen od tvrde građe ravnogorskog kamena i zgrada je i dalje u solidnom izdanju, ali je nemar učinio svoje.
Meštani i komšije ispričali su ekipi RINE da se svakog dana odvoze drva, čak po dva-tri dupla šlepera.

Postavlja se osnovno pitanje Srbijašumama, kako je moguće da im to nije teško i da se za to nađu sredstva, a za elementarno održavanje Šumske kuće na Ravnoj gori se nema!?

Foto: Rina

Takođe, saznajemo da je ova Šumska kuća izdata na korišćenje i upravljanje jednoj firmi iz Arilja zbog čega se opravdano pitamo, a ipak verujemo, da ista neće dopuštati da se ovo sramotno stanje održi i da će se uhvatiti u koštac s problemima.

Inače, zdanje se nalazi u neposrednoj blizini Crkve Svetog Đorđa na Ravnoj gori, jednom od zaista najlepših i najčistijih predela Srbije, obraslih i bogatih najkvalitetnijom bukovom šumom.

Foto: Rina

Sličan primer poput ovog nalazi se na Rudniku, i u pitanju je takođe Šumska kuća, koja je u odnosu na "ravnogorsku" u kudikamo dobrom stanju, ali uz vidan nedostatak organizacije poslovanja, planiranja i budućih ulaganja - koji bi umnogome doneli preko potrebnu korist svima, pogotovo onome ko bi se pozabavio pravim i suštinskim unapređenjem ovog objekta - Srbijašumama!

Foto: Rina

Verujemo da će se, čitajući ove redove, pronaći neko ko će učiniti više, napraviti korak veći od dobre ideje i vratiti stari sjaj nekadašnjim objektima, pravu vrednost na svoje mesto, a ljude u prirodno okruženje svoje zemlje, kako ne bi bili prinuđeni da biraju za odmor prirode drugih zemalja, u neznanju kakva je njihova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set