• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

02.12.2021

23:20

ĆERKE MI NEMA OD 2015. Tužna ispovest Vesne Đorić iz Mataruške Banje!

Informer

Vesti

ĆERKE MI NEMA OD 2015. Tužna ispovest Vesne Đorić iz Mataruške Banje!

Podeli vest

Biljana Đorić imala je samo 19 godina kad joj se 2. decembra 2015. izgubio svaki trag * Policija je 2019. obnovila potragu za Biljanom, ali uzalud. Njena majka i dalje živi u nadi da joj se ćerka zamonašila i da joj se zato ne javlja

Biljana Đorić iz Mataruške Banje kod Kraljeva imala je samo 19 godina kada je 2. decembra 2015. nestala i od tad joj se izgubio svaki trag. Biljanina majka Vesna Đorić i dalje se nada da joj je ćerka živa u nekom manastiru, kao iskušenica ili monahinja, i da joj se zato ne javlja.

Policija je pre dve godine obnovila istragu o nestaloj devojci, ali i dalje bez rezultata.

Foto: Informer

Biljana Đorić

Ostavila pasoš i telefon

Biljana je, prema rečima njene majke Vesne, bila puna snova, nadanja i planova. Sve je prekinuto drugog decembarskog dana 2015, kada je ova studentkinja ekonomije u Kosovskoj Mitrovici doputovala vozom u Kraljevo. Na kiosku je ostavila pasoš i mobilni telefon, a prodavcu je rekla:

"Doći će neko ovo da uzme." Ušla je u taksi, odvezla se do Višeg suda u Kraljevu i od tada joj se gubi svaki trag.

- Ni posle šest godina nema nikakvih novosti u istrazi. Sada mi se niko i ne javlja kao ranije sa raznim informacijama. Nemoćna sam da više bilo šta uradim... Molim sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da mi se jave, makar i anonimno - apeluje Vesna.

Nakon što je istraga o Biljaninom nestanku 2019. godine vraćena na početak, ponovo je obavljeno poligrafsko ispitivanje kojem su podvrgnuti njen bivši momak, taksista koji ju je na dan nestanka vozio od trafike do suda, kao i njene cimerke sa fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i još nekoliko drugarica.

- Nažalost, ni posle novog ispitivanja nije bilo rezultata. Previše je teško, dani i minuti ispunjeni su bolom, očekivanjima, tugom, bojazni, očajanjem, i tako punih šest godina. Neću odustati od traganja za ćerkom sve dok ne saznam istinu, ma kakva god bila - priča očajna Vesna.

Foto: Informer

Biljana Đorić

Posebno joj, kaže naša sagovornica, teško pada godišnjica ćerkinog nestanka, koja je podseća na užas zbog kojeg joj se život promenio iz korena.

- Cela porodica pati, a na svaku godišnjicu ćerkinog nestanka neizdrživo je teško. Imam još dve ćerke i sina. Sin ima deset godina, ali me boli duša kada ga vidim da se i on moli Bogu da mu se vrati Bilja - kazala je majka, i dodala da je i dalje ne napušta osećaj da neko zna nešto o Biljani, ali da ćuti.

Za nestalom devojkom je, inače, januara 2016. godine raspisana žuta Interpolova poternica, koja nije javna i može da je vidi samo policija.

Pisala Porfiriju

Pisala sam patrijarhu i dobila odgovor da se obratimo našem svešteniku, ali on nema uvid u spisak monaha
Vesna Đorić

Obilazili manastire

Neutešni Biljanini roditelji pokušali su na sve načine da saznaju da li se njihova ćerka nalazi u nekom manastiru kao iskušenica, s obzirom na to da su ranije dobili informaciju da je viđena u jednom od njih. Pored svih napora i uzaludnih potraga po pojedinim manastirima, jedini odgovor dobili su nedavno od patrijarha Porfirija.

Foto: Informer

Biljana Đorić

- Pisala sam novom patrijarhu na njegov mejl i dobila odgovor da se obratimo našem svešteniku, sa kojim smo stalno u kontaktu. To jeste pomak i lepo je što mi je patrijarh odgovorio, ali naš sveštenik nema uvid u spisak monaha. Tu informaciju imaju samo u Patrijaršiji i jedino patrijarh može da mi kaže da li je moja ćerka u manastiru. Ipak, uzdam se u to da ću dobiti odgovor od novog patrijarha, jer pokojni patrijarh Irinej ni meni, a ni inspektoru kriminalističke policije iz Kraljeva nikada nije odgovorio. Ponovo ćemo pisati Porfiriju - kaže Vesna.

Apel: Javite ako je vidite


Na sajtu nestalisrbija.rs piše da je Biljana Đorić rođena 19. novembra 1996. godine u Prištini. Ima smeđu kosu, braon oči, visoka je 175 centimetara i u trenutku nestanka je imala oko 60 kilograma.

"Ukoliko ste je videli ili imate informacije o njoj, molimo vas da se javite na broj 0800/200-880", piše na sajtu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ilić

pre 2 godine

Organizujte peticiju, na način da se potpiše više hiljada vernika sa pitanjem njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju. Crvkva je dužna ako nešto zna, da jasno kaže da ili ne. Moraju olakšati bol tim ljudima i razrešiti im makar i tu sumnju.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set