• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2016

11:41

(VIDEO/FOTO) PARIZ SE USMRDEO! Grad zatrpan smećem, đubretari nastavljaju štrajk!

Vesti

(VIDEO/FOTO) PARIZ SE USMRDEO! Grad zatrpan smećem, đubretari nastavljaju štrajk!

Podeli vest

Zaposleni u pariskoj službi gradske čistoće, koji danima blokiraju rad fabrike za obradu smeća, najveći centar te vrste u regionu i zemlji, odlučili su da nastave štrajk do 14. juna, zbog čega su ulice francuske prestonice prepune nagomilanog smeća, što nimalo ne prija mnogobrojnim posetiocima

Štrajk će, kako je najavljeno, trajati najmanje do 14. juna, za kada su najavljeni protesti širom zemlje zbog novog zakona o radu, u trenutku kada je Francuska domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu koje večeras počinje, javljaju francuski mediji.

Istovremeno, gradonačelnica Pariza An Idalgo danas je poručila da će smeće nagomilano zbog štrajka biti u potpunosti uklonjeno sa ulica.

List "Parizjen" navodi da su gradske vlasti najavile kako će za sakupljanje smeća angažovati privatne kompanije. 

Gotovo svi pariski arondismani su zatrpani smećem, već 11 dana.

 

Tanjug/AP

Vlasti su saopštile da približno 3.000 tona stoji nesakupljeno po ulicama Pariza, a gomile se uvećavaju i u Marseju, koji će biti domaćin četiri utakmice šampionata u fudbalu.

Neprijatan prizor i zadah smeća teško da prijaju posetiocima, koji u velikom broju pristižu u Pariz i druge francuske gradove da bi uživali u utakmicama tokom prvenstva.

To potvrđuje i konobar restorana u pariskoj Latinskoj četvrti, gde se smeće preliva iz kanti na uske ulice.

 - Gosti neizbežno gledaju u te kante zbog čega, naravno, gube apetit - sa žaljenjem kaže konobar pariskog restorana.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija