• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.03.2017

19:26

SOROŠ OJADIO MAĐARE: Zbog proterivanja dvojice mignarata, moraće da plate ukupno 130 miliona evra!

Vesti

SOROŠ OJADIO MAĐARE: Zbog proterivanja dvojice mignarata, moraće da plate ukupno 130 miliona evra!

Podeli vest

Odluka Evropskog suda za ljudska prava (ECHR) protiv Mađarske zbog isterivanja dva migranta iz Bangladeša protivna je zdravom i pravnom razumu i iznosi na videlo činjenicu da organizacije koje podržava Džordž Soroš mogu da zarade desetine milijardi forinti "migrantskim biznisom", ocenjuje Fides

Šef Kancelarije za komunikacije te vladajuće mađarske partije Balaš Hidvegi rekao je danas na konferenciji za novinare da je Mađarska prema sudskoj odluci, pored toga što mora da plati odštetu migratima, primorana i da plati pravne troškove Helsinškom odboru koji je podneo tužbu, prenosi MTI.

- Helsinški odbor koga podržava (američki milijarder) Džordž Soroš tražio je ta dva migranta iz Bangladeša kako bi ih iskoristio u ciničnom napadu na Mađarsku- rekao je on.

Hidvegi je dodao da je u skladu sa sličnim, kako je naveo, apsurdnim odlukama Mađarska morala da plati više od 40 milijardi forinti, odnosno 130 miliona evra, organizacijama koje podržava Soroš.

- Dakle, sada je čak još jasnije zašto Soroševe organizacije napadaju Mađarsku tako žestoko i na tako ekstreman način, i zašto koriste svaku priliku da našu zemlju nateraju da plaća- istakao je on.

NIJE IM DOBRA ONA STARA! Mađarska do 1. maja gradi drugu ogradu na granici sa Srbijom!

Kako je zaključio, "kao i obično, kada napada neku zemlju, Soroš lako zaradi nešto novca sa strane".

ECHR je u nedavnoj neobavezujućoj odluci naveo da je Mađarska prekršila Evropsku konvenciju o ljudskim pravima time što je privela dvojicu tražilaca azila u tranzitnoj zoni Reske nedaleko od južne mađarske granice u jesen 2015.

Sud je, takođe, naveo da su ih vlasti kasnije poslale nazad u Srbiju, što ih je, kako je ECHR zaključio, dovelo u opasnost od suočavanja sa neuhumanim uslovima u grčkim centrima za prijem izbeglica, te je naložio Mađarskoj da isplati migrantima odštete u visini od po 18.705 evra, ali i da nadoknadi pravne troškove.

ORBAN PRKOSI BRISELU: Mađarska uvela pritvor za migrante!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NEK DODJE DA NAPLATI AKO SME

pre 7 godina

DOBICE 130 U CELO A NA U DZEP.

livia

pre 7 godina

Xaxa ovaj Soros se drzi prava i pravnih optuzbi kad njemu odgovara. A kad se bombarduje drzava po njihovoj volji i narudzbi, ni jedan pravni akt se ne postuje, niti OEBS, UN..Ma?ari, nista ne placajte!

penzioner

pre 7 godina

Sta su to ljudska prava I gde su ljudska prava Srpskih penzionera?

branko1

pre 7 godina

Hajde sero*a prestani da se*eš.O kakvim ti pravima pričaš

Mara

pre 7 godina

Ovaj olos misli da moze sve bez kazne,da li je moguce da je i Helsinski odbor potkupio,pa jel su svi poludeli kao taj gad Soros,zasto ga neko ne upuca ,go.no jedno smrdljivo.\n

ajd oladite bre

pre 6 godina

mozda nije lose da se napomene da je viktor orban bio stipendista sorosevog fonda 1990 godine i da je soros finansirao madjarsku sa oko 400 miliona dolara -da im je to jednostavno poklonio tokom 90tihs av taj novac da ga trose kako hoce ..mislim cisto zbog nekog balansa u ''izvestavanju''..ako ikoga uopste interesuje istina ....

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17