• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.03.2018

19:56

PUTIN OTVORENO O DVE NAJVEĆE RUSKE GREŠKE: Posle ujedinjenja Nemačke, Rusija je 1999. trebalo DA RATUJE ZA SRBIJU!

Vesti

PUTIN OTVORENO O DVE NAJVEĆE RUSKE GREŠKE: Posle ujedinjenja Nemačke, Rusija je 1999. trebalo DA RATUJE ZA SRBIJU!

Podeli vest

Dve najveće ruske greške su to što smo dopustili ujedinjenje Nemačke i NATO bombardovanje Srbije, smatra ruski predsednik

Rusija je trebalo da ratuje za Srbiju 1999, smatra ruski predsednik Vladimir Putin. On je naveo da su dve najveće ruske greške to što je dopustila ujedinjenje Nemačke i NATO bombardovanje naše zemlje.

Naivna politika

Putin je u intervjuu za dokumentarac "Svetski poredak 2018" Vladimira Solovjova rekao da je greška napravljena u vezi sa Srbijom bila posledica naivne i nesposobne ruske politike nakon rušenja Berlinskog zida 1989.

- Rusija je trebalo da predvidi velike geopolitičke promene širom sveta nakon ujedinjenja Nemačke, ali se pokazala nesposobnom za to, gubeći tlo pod nogama. Ne samo što smo doprineli ujedinjenju Nemačke i povukli svoje trupe, već smo povukli i snage drugih istočnoevropskih zemalja - rekao je Putin.

On je dodao da je Rusija mislila da će se odnosi sa NATO razvijati

Bez kazne

NATO je bombardovao Srbiju, što je prošlo bez sankcija Saveta bezbednosti UN

Vladimir Putin

u potpuno drugom smeru.

- Očekivali smo da će NATO prestati da postoji sa okončanjem Varšavskog pakta ili da se, u svakom slučaju, više neće širiti, kao što nam je blagovremeno rečeno. Takođe, mislili smo i da će se dogoditi neke tektonske promene u načinu na koji smo komunicirali - rekao je Putin.

Kako je istakao, to se na kraju nije dogodilo.

- NATO je počeo da se širi ka istoku, a SAD su svime time bile podstaknute. Tako su se dogodili vazdušni napadi na Srbiju, koji su prošli bez sankcija Saveta bezbednosti UN - istakao je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, osim u Srbiji, SAD i NATO su izveli vojne operacije i u Iraku i Avganistanu, a doveli su i do eskalacije verskog ekstremizma na Severnom Kavkazu.

- Sve se dešavalo jedno za drugim, kao grom iz vedra neba,

Nesposobnost

Rusija je trebalo da predvidi velike geopolitičke promene u svetu nakon ujedinjenja Nemačke, ali se pokazala nesposobnom za to

Vladimir Putin

ali je to trebalo da očekujemo. Pa ipak, blago rečeno, mi smo pokazali nesposobnost i neuspeh da shvatimo šta će se dogoditi sa našom zemljom i širom sveta nakon što smo uzmakli - naglasio je Putin.

Šef Kremlja smatra da se ništa od svega ne bi dogodilo, uključujući NATO napad na Srbiju, da je Rusija poslušala veliki broj saveznika Istočne Nemačke u zapadnom bloku, koji su dovodili u pitanje ujedinjenje sa Zapadnom Nemačkom.

- U Rusiji to nije bio slučaj. Rusija je smatrala da, ako nemački narod želi ujedinjenje, onda bi bilo kontraproduktivno, štetno i nepravedno to sprečavati. I tako je Rusija u tome pomogla, prilično nesebično - ispričao je Putin.

Amerika sad slabi

Ipak, on navodi da su se sad vremena promenila i da Amerika pokazuje znake slabosti.

Voleo da radi za KGB

Vladimir Putin je izjavio da je voleo rad u KGB. On je naveo da je stekao ogromno iskustvo radeći kao agent u Istočnoj Nemačkoj od 1985. do 1990.

- Bio sam angažovan na regrutovanju ljudi i radio sam sa obaveštajnim agentima. To su bili jedinstveni ljudi, prvoklasni po ubeđenjima, intelektu, moralnosti, istrajnosti i životnoj snazi. Za mene je to bilo izuzetno iskustvo - istakao je Putin.

Na šaljivo pitanje da li se i dalje bavi regrutacijom i da li je nekoga pokušao da regrutuje na samitu G20 u Hamburgu 2017, gde se prvi put sreo sa Donaldom Trampom, Putin je uz osmeh odgovorio:

- Ne, time sam odavno prestao da se bavim.

- SAD svima, bez ikakve diskriminacije uvode sankcije, prave neke crne liste i sve redom nazivaju neprijateljima. Pokušavaju sve da stave u isti koš, što je znak slabosti, a ne jačine. To se ne radi tako, to je manifestacija nesposobnosti - objasnio je Putin.

Šef Kremlja je poručio celom svetu da je neophodno graditi odnose sa Rusijom kako bi sve bilo u najboljem redu.

- Moraju se održavati principijelni, iskreni i otvoreni odnosi. To važi i za odnose među ljudima i u međunarodnoj areni. Svi naši partneri treba da znaju da ih ne varamo, ne zavlačimo i ne pokušavamo da ih pređemo. Ne moraju se svi slagati sa nama i mogu se raspravljati, ali treba da imamo jasan, transparentan i stabilan odnos na osnovu kojeg možemo da radimo. Tako se gradi poverenje i poštovanje. To je osnova za saradnju - rekao je Putin.

Ujedinjenje Rusije i Evrope bila Kolova ideja

Putin je

Slagao Melaniju

Putin je priznao da je slagao suprugu Donalda Trampa Melaniju kad ju je upoznao na samitu G20 u julu prošle godine u Hamburgu. Rekao joj je da je upecao veću ribu nego što jeste.

- Prešli smo veliki broj tema, uključujući sibirske tigrove i medvede na Kamčatki, ali smo, naravno, razgovarali i o pecanju. Kao što se očekuje u takvim razgovorima, preterao sam u hvalisanju o veličini ribe koju sam ulovio. Kako bilo ko može da priča o ribolovu a da ne pretera bar malo? - rekao je Putin.

rekao da ideja o integraciji Rusije i Evrope, nazvana "Evropa od Lisabona do Vladivostoka (Tokija)", nije njegova, iako mu se često pripisuje. On kaže da je tu ideju imao bivši nemački kancelar Helmut Kol.

- On je predvideo promene na svetskoj političkoj sceni. Govorio je: Kad se SAD vrate doktrini "Amerika Amerikancima", Evropa će ostati jedan na jedan sa azijskim gigantima u usponu, Indijom i Kinom, ali neće moći da odgovori na taj istorijski izazov bez saveza sa Rusijom - podsetio je Putin.

PUTIN: Dozvolili smo ujedinjenje Nemačke, a NATO NAS JE PREVARIO I BOMBARDOVAO JUGOSLAVIJU!

PUTIN UŽIVAO U VRBOVANJU ŠPIJUNA ZA KGB PO NEMAČKOJ: Davno je to bilo, ali BAŠ JE BILO DOBRO, poručuje lider Rusije!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Orthodox

pre 6 godina

Gospodine Putin ispravite sada gresku i zastitite Srbiju i Srbe. Pozdrav gospodinu Putinu, Rusiji i Rusima.

Marcco

pre 6 godina

... da bi došao do Srbije, treba da pogazi Ukrajinu, Moldaviju i Ruminiju. Da bi to bilo održivo, treba da zauzme i Mađarsku, Bugarsku, pola Poljske i makar Slovačku a da Turski i Grčku drži neutralno.

Orthodox na kvadrat

pre 6 godina

Što bi se reklo, ŠIO MI GA ĐURA! Mlati praznu slamu, i moja baba bi bila deda da ima ONU STVAR! Fuj, bre!

Jasmina Krstic

pre 6 godina

M.Rakic..." Cuti, ne govori nista i pusti misli neka se mirno roje i neka rec tvoja nicim ne pomuti beskrajno silne osecaje..." Srpskog naroda

Saradžogla

pre 6 godina

Када су чули западни немци који су увелико били ситуирани почетном помоћи Америке били су шокирани!Зар да Источну Немачку добијемо и да је помажемо?У Источној Немачкој био је комунизам ,,лези 'лебу да те једем,, који је једино производио чувени трабант.Ауто од пластику и од кинеског челика и алуминијума.Да још горе буде по западне немце добили су газдарицу Меркелову која је по оцу пољакиња.Хоћемо ли да дискутујемо о томе да ће бити Исламска Држава Немачка?

dolic

pre 6 godina

Kako vi to nazivate sankcije na zapadu a kod nas RAKETASI Objasnitemi kakva je razlika

Jure

pre 6 godina

Da li je Putin oprao zube jutros? Veoma bitna informacija!

RINGISPIL

pre 6 godina

Pa nisu valjda Srbi rusili Berlinski zid, ne volim zapad ali i bacuske mnogo talasuju a vajde nema.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija