• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2018

13:05

PANIKA NA HAVAJIMA! Nova evakuacija zbog vulkana

Vesti

PANIKA NA HAVAJIMA! Nova evakuacija zbog vulkana

Podeli vest

Vlasti na Havajima naložile su danas građanima da napuste svoje domove pošto su se pojavile dve nove pukotine pored vulkana Kilaveja, nakon erupcije pre nedelju dana i serije snažnih potresa

Žiteljima u oblasti Lanipuna Gardens na jugoistoku Velikog ostrva rečeno je da su u neposrednoj opasnosti zbog čega je naložena njihova evakuacija, prenosi Rojters.

Do sada je evakuisano već oko 1.700 ljudi. Na Velikom ostrvu nedavno se dogodila i serija snažnih potresa, od kojih je jedan bio šest stepeni pom Rihteru.

Lava se iz vulkana proširila na oko 36.000 kvadratnih metara, a iako se kreće sporo i dalje nema indicija do kada i koliko će se lava širiti.


Vulkan Kilaveja jedan je od najaktivnih vulkana na svetu. Njegova erupcija traje od 1983. godine, a lava se ovaj put spustila do naseljenih područja 3. maja.

Vulkan je 1990. godine gotovo uništio grad Kalapanu, kada je tok lave pokrio veliki deo grada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

"Ekspes lonac" kuva... A "ventili" rade...Spasavaj se ko...- moze...!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija