• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

20.06.2018

18:27

MAKEDONIJA KLJUČA! IVANOV: IZAZIVAM ZAEVA DA ME SMENI, AKO MOŽE: Republika Severna Makedonija neće proći!

Vesti

MAKEDONIJA KLJUČA! IVANOV: IZAZIVAM ZAEVA DA ME SMENI, AKO MOŽE: Republika Severna Makedonija neće proći!

Podeli vest

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov pozvao je premijera Zorana Zaeva da ga smeni, ukoliko uspe da obezbedi tvotrećinsku većinu u Sobranju, prenose makedonski mediji 

Ivanov je reagovao na izjavu premijera Makedonije da će, ukoliko bude potrebno, pokrenuti proceduru za opoziv Ivanova, kako se ne bi dovolilo "da bilo ko koči Makedoniju na evropskom putu".

- Pozivam gospodina Zaeva da, sa istom dvotrećinskkom većinom koja je potrebna za promenu Ustava, odmah pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti predsednika Republike, odnosno impičment - naveo je Ivanov.

Makedonski predsednik, koji se oštro suprotstavio dogovoru Atine i Skoplja prema kojem će se zemlja ubuduće zvati "Republika Severna Makedonija", rekao je da njegov stav prema sporazumu Zaeva i grčkog premijera Aleksisa Ciprasa ostaje nepromenjen uprkos "pretnjama i pritiscima".

ZAEV SPPREMAN DA UBIJA MAKEDONCE ZA NATO! Javnost u Makedoniji šokirana brutalnim razbijanjem demonstracija, POLICIJA TUKLA I ŽENE I DECU!

Zaev je u utorak uveče rekao da se nada da Ivanov neće opstruirati procese koji slede, ali da će, ukoliko bude neophodno, pokrenuti postupak za opoziv predsednika.

AP/fotomontaža

Makedonija i Grčka su, posle 27 godina diplomatskog nadmurdivanja, postigle sporazum prema kojem će se Makedonija ubuduće zvati Republika Severna Makedonija, što je pokrenulo talas negovovanja opozicionih stranaka u obe države.

ŠOJGU: KO KRENE NA KRIM IZ MESTA JE NADRLJAO: Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu otkrio šta čeka neprijatelje Rusije!

SOBRANJE POTVRDILO SPORAZUM SA GRČKOM: Glasanje bez opozicije, građani će se o dokumentu IZJASNITI NA REFERENDUMU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kažu

pre 5 godina

Hrvatski ministar najavio da će posle rešavanja pitanja imena Makedonije pred kraj godine vojnu vežbu u RH na Slunju gde će od pobedničkih hrvata učit, slovenska i crnogorska i makedonska vojska da se pripreme za NATO pakt i standard, Makedonija ulazi 2020g...

Republika Makedonija

pre 5 godina

Makedonsko ime se pominje u Bibliji čak 39puta jer je najstarija Slovenska država na Evropskom kontinentu(Kažu da je to Grčka makedionija ali u Bibliji nigde NE piše tako nego piše Grčka i Makedonija ili Grčka i Medina...što je dokaz o dve različite države) pa je zato treba izbrisati ko i njastariju Slovensku kraljevinu u ovom delu Evrope još 920g Kraljevinu Hrvatsku i gazit i delit Južnoslovenski narod. Koji je uništen još sa cepanjem Crkve u 11veku. I to sve srbi rade od početka oni su to mitomansko zlo u ovom delu sveta a od 91g su sa grcima, branili makedoncima da ne zaborave da su Bivša Jugoslovenska(U njihovim bolesnim glavama Srpska) Republika Makedonija i to sve makedonski narod jako dobro zna i pamti. A njih je Bog već dobro kaznio jedne sa Olujom i Bežanijom i Egzedusom koji je mogao da završi gore od Jasenovca a druge sa bankrotom kakav svet još nije video ali eto zlo u njima ne miruje pa neka se dabogda u njemu podave... Kako je u Makedoniji dočekana himna Hrvatske, a kako himna Srbije-Youtube

Ari

pre 5 godina

Svi vi iz tako zvane makedonije, koji mrzite Srbe i Srbiju prodali ste veru za večeru. Kad vas budu karali siptari ne očekujte pomoć a vrlo dobro znate da se siptari samo Srba plaše i samo Srbi mogu da ih karaju

duka

pre 5 godina

Za tebe znaci Medina u prevodu znaci Makedonija? Da li stvarno toliko ne znas ili se salis? Makedonija se ne spominje ni jednom u bibliji a jos manje Medina znaci Makedonija!

Makedonskoto pitanje

pre 5 godina

Poznajem mnogo makedonaca iz svakog ugla makedonije ali ti definitivno nisi jedan od njih ili ti je inteligencija manja od pileta...lupas ko maksim po diviziji prijatelju nemoj da te tvoje makedonskoto pitanje ako si stvarno makedonac i svoje politicko nezadovoljstvo dovodi u poziciju da pricas gluposti da da se dicis jasenovcem gde su ljudi i deca ubijani iz zadovoljstva jer karma je cudo...ali jbg sta ja mogu da se objasnjavam sa opranim mozgom... ne znam kojom bi se ti sada drzavom i poreklom ponosio da nije bilo drugog balkanskog rata i bugarskaj ostali pola vardarske makedonije. Jer poznavajuci "makedonce" iz pirinejske makedobije nisam upoznao ponosnitije i nacionalisticke bugare fini momci do duse ali bas bugari do srzi tako da verovatno me kapiras...aj uzdravlje.

bubasvaba

pre 5 godina

Kako bre siptar ce da smenis predsednika kako????.

Marinero

pre 5 godina

Ako ovo prodje u Makedoniji ni nama se ne pise dobro sa Kosovom. Cekamo vas.

RINGISPIL

pre 5 godina

Ova ocigledno duboka podela politicara je idealna podloga za americko abansku mafiju da celu makedoniju pojede MRAK.

Mirko

pre 5 godina

Bravo za predsednika Ivanova treba pokazati zube NATO plaćeniku Zaevu koji je napravio koaliciju sa šiptarskim zločincima.

Ljubo

pre 5 godina

Oklen ti Makedonac ,kazes 39 puta u Bibliji ....zato nam i jeste svima ovako u svetu ,sto svaka bagra uzima u usta Isusa Hrista ,Bibliju ,Boga tvorca ,...a ne znaju ni sa koje strane su suplji ....jado jadni.

zlata

pre 5 godina

Ako Zaev preti da ce smeniti Ivanova koji je Predsednik,zasto Ivanov ne smeni Zaeva koji je Premijer ??To mi nije jasno ??!Predsednik drzave moze da postavi ili smeni Premijera i to verifikuje kroz Parlament.Ivanov kaze, da kontrolise 2/3 Parlamenta ???U cemu je onda problem ? Sve mi to lici na neki dogovor medju njima, i kom je narod kolaterala a oni ce se VEĆ SNAĆI !!!

deni mk

pre 5 godina

Nije Makedonija postigla dogovor sa Grckom - nego je izdajnik i placenik CIA USA i siptarske bande Zaev sam postigao dogovor.Niko od Makedonskog naroda ne mrzi Srbiju i Srbe , nego naprotiv , mi smo braca Pravoslavni hriscani.Zaev je dobio oko 30 mil eura da unisti Makedoniju i prikljuci je NATO bandi - kako bi okruzili Srbiju NATO dezavama.27.04.2017 videli ste , ima i na youtube snimak iz Skupstine Makedonije sta Makedonski narod misli o Zaevu i kako je dobio gadne batine on i njegova komunjarska banda.

deni mk

pre 5 godina

Ne moze jedan primitivni seljak Zaev , koji je do juce prodavao kupus i krastavce na kvantaskoj pijaci smeniti Predsednika i Vrhovnog komandanta oruzanih snaga Makedonije.Zaev je obicni izdajnik placenik CIA USA i Siptarske bande - koji je dosao na vlast uz pomoc pomenutih bandita na ne legalan nacin.Maked.Sobranje ima 120 poslanika - da budes Premijer potrebno je bilo 61 glas - a Zaev je dobio 59.I svi dalji postupci koje ne legalni Zaev potpisuje su protiv ustavni i ne legalni.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija