• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

27.07.2018

18:42

PUTINOV ŠAH MAT AMERIMA, MOSKVA POSTAVLjA USLOVE: Samo ruski brodovi će prevoziti naftu preko Severne morske rute!

Vesti

PUTINOV ŠAH MAT AMERIMA, MOSKVA POSTAVLjA USLOVE: Samo ruski brodovi će prevoziti naftu preko Severne morske rute!

Podeli vest

Samo brodovi pod ruskim zastavama imaće ekskluzivno pravo da prevoze naftu i naftne derivate preko Severne morske rute, izjavio je zamenik premijera Rusije Jurij Borisov

Kako je naveo na otvaranju Dalekoistočnog međunarodnog sajma nautike, to pitanje se sada rešava, a tokom godine mogu se pojaviti i drugi mehanizmi kako bi se podržala ruska brodogradnja i povlastice privatnim vlasnicima brodova.

Borisov je istakao i da je zahvaljujući tim povlasticama u Rusiji izgrađeno oko sto brodova, a samo u 2019. godini u te svrhe izdvojeno je preko 3,5 milijarde rubalja (oko 50 miliona evra).

ŠIPTARI PRETE SRBIJI RATOM! Ako Beograd razmišlja o podeli Kosova biće sukoba na Balkanu!

Istovremeno, iz brodogradilišta "Zvezda" kod Vladivostoka saopštili su da je pokrenuta proizvodnja najnovijeg ledolomca na nuklearni pogon "Lider", a radi se i na izgradnji tri najjača nuklearna ledolomca iz projekta 22220.

Sputnjik.rs

Naime, u planu je da ti ledolomci osiguraju tranzit brodova preko Severne morske rute tokom cele godine, a kako bi se "osvojio" Arktik, kako se ocenjuje, potrebna su tri takva broda.

ASAD OTKRIO DETALJE DILA SIRIJE I RUSIJE! Ameri i Zapad će tek sada poludeti od besa!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija