• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

04.11.2018

20:27

(FOTO/VIDEO) RUSI UPALI NA NATO VEŽBU, UMALO DA IZBIJE RAT: Američki marinci pravili selfi na razaraču pa ugledali ruske bombardere i sledili se!

Vesti

(FOTO/VIDEO) RUSI UPALI NA NATO VEŽBU, UMALO DA IZBIJE RAT: Američki marinci pravili selfi na razaraču pa ugledali ruske bombardere i sledili se!

Podeli vest

Rusija je odbila poziv NATO da nadgleda najveće vojne vežbe od doba Hladnog rata, ali je najavila svoje vojne vežbe u istom terminu

Tokom NATO vojnih vežbi, ruski bombarder Tu-142 uleteo je u vazdušni prostor ispod kojeg su se odvijale vežbe i preleteo iznad američkog ratnog razarača "Maunt Vitni" iz Šeste flote.

Marinci su se okupili na palubi broda da bi napravili grupnu fotografiju u Norveškom moru, a onda ugledali na nebu ruski bombarder, piše Raša tudej. Fotografije ruskog bombardera preplavile su društvene mreže i izazvale razna reagovanja, ali je Moskva saopštila da je u pitanju rutinski let.

Tačnije Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da su dva aviona Tu-142 izvela prethodno planirani let u neutralnim vodama  norveškog mora.

Proveli su 12 sati u vazduh i uspešno su se vratili u rusku vojnu bazu.

Preleti su izvedeni u sklopu ruskih vojnih vežbi tokom kojih će ruska mornarica testirati vojne projektile zapadno od norveških ostrvskih gradova Kristijansund, Molde i Olesund.

Zapadni tabloidi, među kojima je i San, naveli su da je ruski avion ovim potezom "rizkovao sveopšti rat sa svih 29 članica NATO, ako ne i Treći svetski rat".

Vežba NATO u toku je u Norveškoj i učestvuje oko 50.000 vojnika, 10.000 borbenih vozila, 65 brodova i 250 letelica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Nemojmo preterivati. Engleske novine "Sun" koje prenose evst su obichno djubre od novina. Zar mislite da radari na NATO brodovima nisu videli ruski avion desetinama km. pre no sto ce doleteti. Zar mislite da ih Rusi nisu obavestili, jed da nisu ovi bi ga oborii. Avion nije imao pratnju lovaca. Prakticno je meta lagana za obicnog pochetnika. Pa, vojnici su namerno pravili selfi da bi uhvatili ruski avion u kadru, jer su znali da nailazi. Chuj, treci svestki rat zbog preleta aviona kroz medjunarodne vode...!!?? Aman ljudi...

MilanSSSS

pre 5 godina

ma kakav rat, zapadne picke nemaju muda nizakakav rat,... popice sto su popili i do sada u istyoriji, jedino sto ce se ameri izvuci kao poslednje picke, da bi opet bili jaci posle krvoprolica u Evropi,... ali evropski politicari su anyway korumpirani, potplaceni, jebu se u bulju za par dollara, ali ce im se to sve vratiti,... jebace ih ko stigne do istrebljenja svojih nacija, jel ponosa nemaju, skrivaju se iza neke lazne demokratije i ... licemerje,... znamo kako to sve funkcionise,...

White Power

pre 5 godina

Zvalavi ruski idijoti. Najsrecniji bi bili da se zarati, kao i gomila kretena u Srbiji. Nema stoka ionako sta da izgubi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija