• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Komersant

20.03.2019

22:37 >> 22:47

(VIDEO) POTOPLJENA GLAVNA AMERIČKA VOJNA BAZA: AVIONE SUDNJEG DANA PROGUTAO MISURI, podzemni bunkeri pukli pod neletom vode!

Vesti

(VIDEO) POTOPLJENA GLAVNA AMERIČKA VOJNA BAZA: AVIONE SUDNJEG DANA PROGUTAO MISURI, podzemni bunkeri pukli pod neletom vode!

Podeli vest

Tužnu vest za američku vojsku je objavio komandant 55. vazduhoplovnog krila američkog vazduhoplovstva, pukovnik Majkl Manion. Baza strateške komanse SAD (USSTRAATCOM) je već treći dan pod vodom

- Samo 24 sata od mog poslednjeg pogleda na aerodrom … sve više i više vode … Jasno je da smo suočeni sa velikim problemom …- rekao je oficir.

U januaru je u ovoj bazi bio otvoren najnoviji bunker STRATCOM-a - glavni strateški centar kontrole nuklearnih snaga SAD-a, a sada voda puni pistu. 

Tokom poplave, ispostavilo se da mnogi vojni avioni nisu spremni za uzletanje, a podzemni bunkeri nisu bili u stanju da izdrže vodu. Sada vojnici pokušavaju da se bore sa vodom uz pomoć desetina hiljada vreća sa peskom i drugih veštačkih ograda.

Ofat je jedan od najvažnijih centara za Oružane snage SAD, jer se na njemu nalaze takozvani "avioni Sudnjeg dana" Boeing E-4B Nightwatch NEACP (Nacionalni komandni punkt za hitne slučajeve).

(VIDEO) AMERI PRAVE LAŽNE SUHOJE! Razlog zbog kojeg to rade BACIĆE RUSIJU U DELIRIJUM - SMEHA!

Ovi avioni su stvoreni za američku vladu i vojnu komandu u slučaju globalnog nuklearnog rata, u kojem bi kopnene strukture bile ugrožene uništenjem. Kao što je gore pomenuto, na ovoj bazi nalazi se najnoviji podzemni bunker iz kojeg se kontroliše američko nuklearno oružje.

Prijavljeno je da je skoro trećina vojnog objekta otišla pod vodu, trideset od dve stotine zgrada baze je oštećeno, uključujući i nekoliko hangara Boeing E-4B Nightwatch, a oko kilometar piste je poplavljen


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlado

pre 5 godina

Najveća sila na svetu?! Nakon ove informacije verujem da smo oborili i B-2.

Kalimero

pre 5 godina

Da hoće Zemlja da se OTVORI i proguta ih kompletno ... Celo čovečanstvo bi slavilo

Rocky68

pre 5 godina

I vi hocete da unistite Ruse, bede jednehttps://media.giphy.com/media/3oz8xRF0v9WMAUVLNK/giphy.gif

Perica

pre 5 godina

Dabogda svi potonuli ko ta vaša ishrana baza

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17