• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.05.2019

09:02

NEĆU OKLEVATI DA KAZNIM IZDAJNIKE I POŠALJEM IH IZA REŠETAKA! Maduro sprema oštre mere za organizatore vojne pobune u Venecueli!

Vesti

NEĆU OKLEVATI DA KAZNIM IZDAJNIKE I POŠALJEM IH IZA REŠETAKA! Maduro sprema oštre mere za organizatore vojne pobune u Venecueli!

Podeli vest

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro upozorio je da neće oklevati da zatvori i sudi "izdajnicima" koji su prema njemu odgovorni za neuspelu vojnu pobunu na koju je pozvao opozicioni vođa Huan Gvaido

 

- Neću imati nikakvih oklevanja kada sud naredi da stavim iza rešetaka odgovorne za taj kriminalni puč - rekao je venecuelanski predsednik pred više hiljada pristalica u govoru pred predsedničkom palatom Miraflores u sredu, povodom Praznika rada.

U utorak u zoru opozicioni vodja Gvaido, koga oko 50 zemalja priznaje kao prelaznog predsednika, pojavio se na video snimku okružen vojnicima za koje je rekao da su se pobunili i da su mu se pridružili. Uz njega je bio i istaknuti opozicionar Leopold Lopes, koga su iz kućnog pritvora oslobodili vojnici koji podržavaju Gvaida.

Gvaidov poziv na vojnu pobunu izazvao je velike demonstracije podrške, posebno u Karakasu gde je bilo okršaja pristalica opozicije i snaga bezbednosti.

MADURO NAJAVIO VELIKI PLAN PROMENA U VENECUELI! Da ispravimo greške iz prošlosti i započnemo dijalog

Međutim u utorak uveče Maduro je rekao da je osujetio taj pučistički pokušaj.

U trenutku kada je pobuna izgubila snagu opozicionar Leopoldo Lopes sklonio se u ambasadi Španije dok je 27 venecuelanskih vojnika zatražilo azil od brazilske misije u Karakasu.

Maduro je takođe rekao da je takozvani državni udar iz Bele kuće organizovao Džon Bolton, savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa.

- Narednih dana pokazaću ko je kovao zaveru i daću dokaze da su to radili da narod zna ko su izdajice i da sud radi svoj posao - rekao je Maduro.

(VIDEO) GEBELSOVSKA CNN PROPAGANDA! Novinar američke TV lažnom slikom optužio Madurove pristalice da pucaju na demonstrante, TVITERAŠI GA "SAHRANILI"!

Maduro je dodao da "ni meci ni puške neće omogućiti da predsednik marioneta vlada iz predsedničke palate Miraflores" u Karakasu.

Gvaidove pristalice su ponovo juče demonstrirale širom Venecule.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija