• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.05.2019

21:23

(VIDEO) IRAN IMA TAJNO ORUŽJE ZA RAT SA AMERIKOM! Teheran ne odustaje od mogućnosti vojnog sukoba sa SAD!

Vesti

(VIDEO) IRAN IMA TAJNO ORUŽJE ZA RAT SA AMERIKOM! Teheran ne odustaje od mogućnosti vojnog sukoba sa SAD!

Podeli vest

General Morteza Korbani, savetnik iranske vojne komande, zapretio je juče da njegova vojska ima tajno moćno oružje kojim će potopiti sve američke brodove ako se usude da napadnu Teheran

Iran ima tajno oružje kojim će potopiti sve američke ratne brodove ako se samo usude da napadnu Teheran, zapretio je juče general Morteza Korbani, savetnik iranske vojne komande. On je tako odgovorio na najnoviju odluku lidera SAD Donalda Trampa da pošalje ratne brodove i još 1.500 američkih vojnika na Bliski istok zbog pojačane tenzije i mogućeg oružanog sukoba sa Iranom.

Kec u rukavu

Nove pretnje generala Korbanija Vašingtonu do sada su najotvorenija upozorenja Amerikancima.

- Ako Amerika počini i najmanju moguću glupost, poslaćemo njihove vojne brodove na dno mora zajedno sa celom njihovom posadom i helikopterima. Za to ćemo koristiti dve moćne rakete i naša dva tajna oružja. Neće im biti spasa - poručio je Qorbani, ali nije precizirao o kakvom se tačno oružju radi.

On je dodao da je iranska vojska spremna da odgovori na svaku provokaciju i zveckanje oružjem SAD.
- Amerika pokušava da nas zastraši, ali to im neće poći za rukom. Iran niko ne može da obuzda. Branićemo se do poslednje kapi krvi svim raspoloživim snagama - naglasio je general.

Povod za njegove pretnje je najnovije američko gomilanje oružja na Bliskom istoku. Pentagon je u poslednjih nekoliko dana poslao u Persijski zaliv još tri razarača naoružana vođenim krstarećim raketama. U pitanju su ubojiti vojni brodovi "USS Mekfol", "USS Gonzalez" i "USS Mejson" i oni su se pridružili moćnom nosaču aviona "USS Abraham Linkoln", koji već nedeljama krstari zalivom.

Istovremeno, SAD su rasporedile bombardere B-52 u vojnoj bazi u Kataru, a povukle su i svoje diplomatsko osoblje iz ambasade u Iraku. Istovremeno, Pentagon je poručio da će već u narednih nekoliko nedelja poslati u Irak još 1.500 američkih vojnika, što je potvrdio i američki predsednik Donald Tramp.
- Da, poslaćemo 1.500 pripadnika američkih oružanih snaga na Bliski istok. Želimo da se osiguramo i da imamo zaštitu od mogućih pretnji. Glavna obaveza svih naših vojnika biće da osiguraju bezbednost - rekao je Tramp.

On je negirao da će povećavanjem oružanih snaga samo pojačati tenzije sa Teheranom, koje su i sada na ivici rata.
- Mislim da Iranci ne žele da se bore. I potpuno sam siguran da Teheran ne sme ni da pomisli da se vojno obračunava sa nama - rekao je šef Bele kuće.

(VIDEO) AMERI ODGOVORILI NA PUTINOVU SUPERPODMORNICU, SAD NE DAJU OKEANE RUSIMA, Pentagon poručio čak 12 "Kolumbija"!

Američki veterani Trampu: Nemoj napadati Iran


Čak 76 američkih ratnih veterana, generala i ambasadora pozvali su u otvorenom pismu lidera SAD Donalda Trampa da ne napada Teheran.
- Rat sa Iranom izazvaće dramatične posledice u već uzdrmanom regionu Bliskog istoka. Amerika će biti uvučena u još jedan rat sa užasnim finansijskim, ljudskim i geopolitičkim troškovima - rekao je Tramp.

Katastrofalna greška

Međutim, stručnjaci smatraju da su tenzije između Teherana i Vašingtona dostigle tačku usijanja, zbog čega ne isključuju mogućnost oružanog sukoba. Pored SAD, koje otvoreno spremaju teren za borbe, i Iran poslednjih meseci ubrzano radi na unapređenju svojih vojnih kapaciteta.
- Iranska vojska redovno pokazuje najnovije naoružanje, verovatno sa ciljem da odvrati Amerikance od krvavog sukoba. Jedan kec u rukavu Teherana je i krstareća raketa "hoveizeh", koja ima domet do 1.350 kilometara - naveli su eksperti.

Međutim, oni zaključuju da je američkom predsedniku bolje da se uzdrži od napada na Islamsku Republiku, jer bi taj rat mogao da bude veoma skup i neizvestan. Sa tim se nedavno složio i bivši američki diplomata Džejms Džetres, koji je upozorio da bi rat SAD sa Iranom bio katastrofalna greška, veća nego sukob s Irakom u kojem je poginulo oko 4.000 američkih vojnika.

Šef iračke diplomatije pozvao na mir

Foto: AP/photo


Šef iračke diplomatije Muhamed Ali Alhakim pozvao je na smirivanje tenzija na Bliskom istoku. On je poručio da Irak stoji uz Iran i da je voljan da bude posrednik u razgovorima između Teherana i SAD.
- Želimo da budemo posrednici pregovora dve sukobljene strane. Amerikanci moraju da popuste jer ekonomska blokada i sankcije nisu plodotvorne - rekao je Alhakim.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 4 godine

Poslaće njihove brodove sa sve nuklearnim generatorima na dno i zagadiće arapsko more za sledećih 50 000 godina.

Darko

pre 4 godine

Daj ne pali se. Sa čime da ih potope? Izrael ima više tenkova i aviona od Irana. Sa čime će Iran da parira američkom vazduhoplovstvu? Sa lovcima F-4?

Miler

pre 4 godine

Manite se gluposti, proci ce kao i Irak i sva ostala buranija ... -.-

MILAN

pre 4 godine

Prvo kaze pobicemo ih sa tajnim oruzijem a onda boricemo se do poslednje kapi krvi, pa kome nije jasno da blefira mozda detetu ali ovim zlotvorima je jasno tako da sa Iranom je gotovo ostaje jos Kuba S.Koreja i Venecuela i onda je ceo svet pod vlasti dolara

mislav

pre 4 godine

Ma da... pa imali su i egipćani, iračani, sirijci, jordanci i svi ostali tajno oružje za potapanje cijelog Izraela, SADa, EUa, i ISIS i talibani, i sva ekipa, a ono popušili sve ratove redom, od početka 20 st do danas, a niti jedna od zapadnih sila nikada službeno nije niti proglasila rat, niti upregnula više od 2% svoje ekonomije. Ako se rat dogodi, Iran neće potonuti, nego se rastopiti ko cigla na površini sunca. Problem nije što će se urušiti kao kula od karata, problem je što će nakon ektremno islamističkog režima niknuti kaos i nešto još gore po ljude u Iranu.

Stojan

pre 4 godine

"Teheran ne odustaje od mogucnosti vojnog sukoba" kakve gluposti pisete, pa Iran ni nece da se sukobi sa Amerikom, nisu oni otisli njima ispred nosa nego su ovi dosli kod Irana i provociraju i pokusavaju da izazovu rat. Pa zar vam nije jasno da ti kauboji idu od drzave do drzave i izazivaju ratove i unistavaju. Prvo genocidne sankcije a onda bombardovanje ili izazivanje unutrasnjih sukoba. Isto to ponovo rade i u Srbiji.

Jeremija

pre 4 godine

Je li to ono oružje što nam prodade Žirinovski?! Ahahaha..... Ima da nestane NATO-armade kada ih mrko pogledaju Iranski urokljivi specijalci.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17