• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.07.2019

23:30

ALARMANTNO! Protekli jun najtopliji mesec ikada zabeležen na Zemlji!

Vesti

ALARMANTNO! Protekli jun najtopliji mesec ikada zabeležen na Zemlji!

Podeli vest

Agencija za satelitsko praćenje Evropske unije saopštila je danas da je protekli jun bio najtopliji mesec ikada zabeležen na planeti

Kako navodi britanski "Indipendent", podaci Servisa za klimatske promene Kopernikus (C3S) pokazuju da je globalna prosečna temperatura u junu na globalnom nivou bila viša od normalne, dok je u Evropi bila u proseku viša za oko dva stepena Celzijusa od uobičajnih vrednosti za taj mesec.

Prema podacima C3S, globalna prosečna temperatura je bila viša za oko 0,1 stepena celzijusa od prethodnog najtoplijeg juna 2016. godine.

PAKAO U SRBIJI TEMA SVETSKIH AGENCIJA! AP: U Beogradu izmereno 39 stepeni! Evropa se suočava sa sve češćim i intenzivnijim vrućinama!

Podaci pokazuju da su u junu prosečne temperature bile više za oko dva stepena celzijusa od normalnih, dok su u Francuskoj, Nemačkoj i Španiji tokom poslednjih dana prošlog meseca temperature bile više od šest do 10 stepeni. 

C3S navodi da, iako ovu pojavu za sada nije moguće direktno povezati sa globalnim zagrevanjem, upravo zbog globalnog zagrevanja u budućnosti treba očekuvati češće nalete toplotnih talasa. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija