• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.09.2019

11:34

(FOTO/VIDEO) SAUDIJSKA ARABIJA NA KOLENIMA! Posle terorističkog napada - proizvodnja nafte opala za 50 odsto!

Vesti

(FOTO/VIDEO) SAUDIJSKA ARABIJA NA KOLENIMA! Posle terorističkog napada - proizvodnja nafte opala za 50 odsto!

Podeli vest

Teroristički napad je doveo do smanjenja proizvodnje gasnog kontenzanta u visini od oko 2 milijarde kubnih metara

Ministar energetike Saudijske Arabije Abdel Aziz bin Salman potvrdio je da je u jučerašnjem napadu na naftne objekte Kraljevine proizvodnja nafte u zemlji opala za 50 odsto.

Prema rečima ministra, "eksplozije su dovele do prekida isporuka sirove nafte u visini od 5,7 miliona barela, što je oko 50 odsto proizvodnje kompanije".

Foto: AP/Photo

 

Deo tih gubitaka će biti nadoknađen iz rezervi. Osim toga, ukazao je on, teroristički napad je doveo do smanjenja proizvodnje gasnog kontenzanta u visini od oko 2 milijarde kubnih metara koji se koristi za proizvodnju 700 hiljada barela tečnog prirodnog gasa, što prepoloviti zalihe etana i tečnog prirodnog gasa.

Ministar je rekao da je 14. septembra u 03:31 i 03:42 ujutru na fabrikama nacionalne nafte kompanije Saudi Aramco došlo do nekoliko eksplozija.

 

 

- Teroristički napadi su doveli do privremenog prekida proizvodnje na preduzećima u Abkaiku i Hurajsu. U ovom trenutku kompanija se bavi procenama štete i tokom 48 sati će predstaviti podatke o posledicama napada - rekao je Abdel Aziz bin Salman.

Foto: Reuters

Među personalom firme nema povređenih, naglasio je on.

Jemenski pobunjenici Huti su preuzeli odgovornost za napade dronovima na pogone kompanije "Saudi Aramko".

Saudijska Arabija najveći je svetski izvoznik nafte, tako da se može očekivati da se posledice ovog napada odraze i na cenu nafte. 

Posledice mogu biti takve da dovedu da se cena nafte u celom svetu značajno poveća. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ovo je cista odbrana i legitim

pre 4 godine

terorizam je bombardirat bolnice, izgladnjivat narod nedopustajuci nabavku lijekova, bombardirat izvore vode i usjeve, vjencanja, sprovode i izvozit uokolo saudijsku demokraciju

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija