• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2019

08:16

OTKRIVENA "VEŠTICA" KOJA JE CINKARILA TRAMPA! Uzbunjivač je službenik CIA koji je radio u BELOJ KUĆI!

Vesti

OTKRIVENA "VEŠTICA" KOJA JE CINKARILA TRAMPA! Uzbunjivač je službenik CIA koji je radio u BELOJ KUĆI!

Podeli vest

Otriveno ko je uzbunjivač koji je podneo žalbu o telefonskom razgovoru američkog predsednika Donalda Trampa sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim

To je službenik CIA, koji je u jednim trenutku bio upoznat sa poslovima Bele kuće, saznaje Njujork tajms.

Uzbunjivač je, prema navodima lista, bio raspoređen da radi u Beloj kući, ali se, nakon što je podneo žalbu, vratio u CIA, prenosi Forbs.

List navodi da se, na osnovu formulacije žalbe, može zaključiti da on dobro poznaje ukrajinsku politiku.

Advokati službenika CIA ističu da bi objavljivanje informacija o njemu bilo opasno i da on ima pravo na anonimnost.

TRAMP U NAJVEĆEM LOVU NA VEŠTICE, BESAN, IZDAO NAREĐENJE: Otkrijte POD HITNO ko je UZBUNJIVAČ!

Iz CIA ističu da je zaštita njegovog identiteta najviši prioritet.

Izvršni urednik Njujork tajmsa Din Bake branio je odluku lista da objavi informacije o uzbunjivaču, ističući da je njegova uloga, uključujući njegov kredibilitet i mesto u vladi, ključna da bi se razumelo jedno od najvažnijih pitanja sa kojima se zemlja suočava - da li je predsednik SAD zloupotrebio moć i da li je Bela kuća to prikrila.

Izveštaj, za koji list tvrdi da su ga potvrdila tri izvora, do sada je najdetaljniji opis insajdera, čiji identitet teek treba da bude obelodanjen, prenosi Njujork post.

Obaveštajni odbor američkog Predstavničkog doma objavio je u četvrtak izveštaj uzbunjivača sa kojeg je skinuta oznaka poverljivosti, u kojem se navodi da je predsednik SAD Donald Tramp koristio svoj položaj kako bi zatražio mešanje strane države u predsedničke izbore 2020. godine.

BELA KUĆA KRILA TRANSKRIPT RAZGOVORA KOJI MOŽE DA SRUŠI TRAMPA! Uzbunjivač: Ovo nije prvi put da američka administracija skriva stenograme razgovora!

Sa izveštaja je skinuta oznaka tajnosti i objavio ga je Obaveštajni odbor posle višenedeljnog spora, što je pomoglo predsedavajućoj američkog Kongresa Nensi Pelosi da pokrene formalnu istragu o tome da li bi republikanski predsednik Donald Tramp trebalo da bude opozvan.

Uzbunjivač tvrdi da je Tramp u telefonskom razgovoru od Zelenskog tražio da istraži sina protivkandidata na predsedničkim izborima Džozefa Bajdena, samo nekoliko dana nakon što je zamrznuo vojnu pomoć Ukrajini od skoro 400 miliona evra.

Američki Kongres pokrenuo je istragu o tome da li američki predsednik treba da bude opozvan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Neke "uzbunjivače" štiti CIA a neke su strpali u zatvor na 20 do 40 godina, naterali da pobegnu iz zemlje, pa čak i strance (Australijanca) uhapsili u Londonu sa pretnjom od 40 godina robije u SAD.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija