• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Milanović

18.03.2021

21:19

STARIJI GRAĐANI NA METI PREVARANATA!  Nude besplatnu masažu, a onda ojade penzionere

Zaštitnik potrošača

STARIJI GRAĐANI NA METI PREVARANATA! Nude besplatnu masažu, a onda ojade penzionere

Podeli vest

Pomoću izgovora "nudimo besplatne masaže u ime PIO fonda" lopovi uspevaju da ubede naivne građane da ih puste u kuću ili stan. Ili ih pokradu ili im na prevaru prodaju masažer

Penzioneri, čuvajte se i u svoje domove ni slučajno ne puštajte ljude koji vam nude besplatnu masažu jer su u pitanju klasični prevaranti!

Pomoću izgovora "nudimo besplatne masaže u ime PIO fonda" lopovi uspevaju da ubede naivne građane da ih puste u kuću ili stan, a dok domaćin uživa u masaži, ne vidi kako druga osoba krade nešto i iznosi to napolje. Ali ovo nije jedna prevara koja funkcioniše po istom principu. Druga grupa prevaranata na poklon nudi besplatne masažere, a zatim "podvaljuje" starim ljudima ugovor po kome se obavezuju da ga kupe pomoću administrativne zabrane.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje upozorio je penzionere da su se pojavile osobe koje se predstavljaju kao radnici PIO fonda i nude im medicinske aparate i besplatne lekarske preglede i pozvao ih na oprez.

Našoj redakciji javila se penzionerka Goca Ljubojević iz Šida, koja je "za dlaku" izbegla da postane žrtva neke od ovih prevarantskih grupa! Na sreću, posumnjala je da je posredi prevara i ispričala sinu, koji joj je zabranio da prevarante pusti u kuću.

- Zazvonio mi je telefon i žena me je pitala, s obzirom na to da sam penzioner, da li sam zainteresovana za masažu. Kako mi je rekla, reč je o nekom novom aparatu za masiranje kičme. Pitala sam koliko to košta, na šta mi je ona odgovorila da je potpuno besplatno i da će sve troškove platiti socijalno. Na početku razgovora pitala me je da li živim sama, na šta sam joj odgovorila potvrdno. Dogovorile smo se da me pozove sutradan ponovo i da zakažemo termin. Prvo mi sve to uopšte nije bilo sumnjivo. Šta ću, stara sam i naivna. Međutim, što sam više razmišljala, postajalo mi je sve nelagodnije - priča Goca i dodaje:

- Kada je sin došao da me obiđe, ispričala sam mu do detalja razgovor. On se zgranuo, rekao mi je da ni slučajno ne pristajem na to! Tek tada sam shvatila šta je moglo da se desi. Kada su me opet pozvali, rekla sam im da sam se predomislila - ispričala nam je naša sagovornica, kojoj je laknulo što i sama nije postala žrtva lopova.

Laž

Pitala sam koliko košta masažer, a žena mi je rekla da je besplatan jer ga plaća socijalno
Goca Ljubojević, penzionerka

Da ovo nije izolovan slučaj, potvrđuje i objava na Fejsbuk stranici "Naselje Medaković". Naime, tu je objavljeno upozorenje koje je izazvalo brojne komentare.
- Hoću da prijavim da su se u zgradi pojavile dve osobe koje ulaze u stanove tako što nude masažu. Dok jedan masira, drugi krade po kući - navodi se u objavi.

Ovakvo upozorenje izazvalo je bujicu komentara:

- Zovu i telefonom i nude besplatne masaže za penzionere... u saradnji sa privatnom klinikom da pomognu starijim osobama u vreme pandemije. Užas - kaže jedna žena.
Takođe, da nije u pitanju samo jedna prevarantska grupa, pokazuje još jedan slučaj, dosta sličan ovom. Grupa prevaranata poziva građane i lažno se predstavlja kako u ime PIO fonda nudi medicinsku ili fizioterapeutsku pomoć stanovništvu. Oni, između ostalog, nude masažu i "poklanjaju" aparate za masažu. Onda nesrećnim ljudima traže da potpišu papir da su primili poklon. Međutim, na kraju se ispostavi da su potpisali ugovor prema kome te masažere treba da plaćaju putem administrativne zabrane.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BANKARSKI KARTEL! Tužio Rajfajzen banku, pa ga Unikredit odbila za kredit?!
Zaštitnik

BANKARSKI KARTEL! Tužio Rajfajzen banku, pa ga Unikredit odbila za kredit?!

* Željko Stanimirović iz Lazarevca tvrdi da je odbijen za kredit u Unikredit banci, čiji je klijent, zato što je pre nekoliko godina tužio i dobio na sudu Rajfajzen banku * Banke ne bi smele da se dogovaraju o tome ko može da koristi usluge, a ko ne. Veliki problem je što ne moraju da daju pismeno objašnjenje za odbijanje, kažu stručnjaci

16.03.2021

11:12

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija