• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D. - K. M.

08.03.2022

16:44

KLIJENTI NA MUKAMA! "Telenor" je postao "Jetel", korisnicima problema napretek! ŠTA MOŽETE DA URADITE?

Telenor/Yettel

Zaštitnik potrošača

KLIJENTI NA MUKAMA! "Telenor" je postao "Jetel", korisnicima problema napretek! ŠTA MOŽETE DA URADITE?

Podeli vest

Lošiji internet, pad mreže, aplikacija koja ne funkcioniše samo su neki od problema na koji se žale klijenti. Ljude ne treba da zanimaju promene, moraju da dobiju uslugu koju plaćaju, kažu stručnjaci

Od kada je pre nekoliko dana mobilni operater "Telenor" postao "Jetel", na desetine korisnika ima velike poteškoće sa kvalitetom usluga, dometom, jačinom signala i protokom interneta!

Iako je ova kompanija promenom brenda na velika vrata najavljivala kvalitetne usluge kroz najsavremeniju mrežu, potrošači nisu dobili ništa od toga, a svoje nezadovoljstvo i negodovanje već danima pokazuju na društvenim mrežama.

Na ovakvo poslovanje "Jetel" mreže ukazala nam je i Beograđanka Jovana M., koja je korisnik ove mreže više od 10 godina. Nakon što je došlo do promene mreža, kako kaže ona, odmah su krenule muke sa internetom.

- Iskrena da budem, nisam ni ispratila menjanje brenda. Samo sam videla novu i drugačiju ikonicu u telefonu. Onda sam videla o čemu se radi. Prvo što sam uočila jesu poteškoće sa korišćenjem aplikacije. Ne učitava lepo podatke, ne ažurira, a sve češće i blokira u radu. Veoma je usporena, valjda još nisu sinhronizovani. Mada, ono što me posebno užasava jeste internet koji imamo u paketima i koje uopšte ne plaćamo malo - požalila se Jovana i dodala:

Foto: Telenor/Yettel

- Prošle nedelje nije bilo dana da nije nestao domet i da zbog toga nisam mogla da pristupim ni aplikacijama ni mejlu, ni pretraživačima.... A bilo je i situacija da sam iz nepoznatog razloga bila nedostupna drugim ljudima kada me zovu. Sve u svemu, baš loše iskustvo i ako se ovako nastavi, menjanje mreža neće dobro proći kod korisnika!

Da naša sagovornica nije jedini korisnik nezadovoljan "Jetelovom" uslugom, najbolje pokazuje i veliki broj negativnih komentara na društvenim mrežama. Naime, korisnici nekadašnjeg "Telenora" žale se na loš rad aplikacije i svih onlajn usluga, pa čak i veb-šopa, što su iskazali na društvenim mrežama.

Foto: Telenor/Yettel

"Ako ste konačno završili sa menjanjem boja i s*ebavanjem sajta i aplikacije, hoću li konačno dobiti telefon koji čekam već mesec dana, hvala", "Imala popust u Telenoru 50 posto, juče mi istekao ugovor, automatski povećali račun za duplo, na aplikaciji ne mogu da obnovim ugovor. Stalno piše došlo je do greške. Katastrofa", "Uspeli ste da pokvarite mobilnu aplikaciju. Promenom dizajna, nestala je mogućnost pregleda svih ugovora za korisnika. Ako ste u stanju da za*ebete tako prostu stvar, šta li će tek biti sa kompleksnijom tehnologijom?"...

Foto: Telenor/Yettel

Umanjenje cene

Svi korisnici koji imaju poteškoća pri korišćenju usluga imaju dve opcije: ili da raskinu ugovor ili da traže umanjenje cene

A da "Jetelu" i njihovoj tehničkoj službi situacija definitivno izmiče kontroli, najbolje pokazuje komentar korisnika Slobodana Markovića.

- Danas je bio apdejt aplikacije i ponadaš se da su ispravili tu grešku sa pregledom više ugovora... kad te dočeka da aplikacija sada totalno ne radi - napisao je on.
Domaći stručnjaci saglasni su da "Jetel" sebi nije smeo da dopusti ovakve greške na samom početku poslovanja i da razumeju bes i nezadovoljstvo korisnika.

Foto: Telenor/Yettel

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović kaže da "Jetel" nije prekršio zakon, pa ne može biti kažnjen. Ali, istakao je on, najveća kazna će im biti kazna korisnika, koji će ih napustiti zbog loše usluge u prethodnih nekoliko dana.

- Sa pravom se postavlja pitanje koliko je ova kompanija ozbiljna?!? Nedeljama su najavljivali i reklamirali da "Telenor" postaje "Jetel", a za sve to vreme nisu mogli čak ni softver da istestiraju, provere da li sve radi kako treba i ako ne radi da isprave greške pre nego što to stigne do potrošača. Zato im sada aplikacija ne radi. Treba ih pitati kako su to smeli sebi da dozvole i da li su svesni koliko su korisnika unapred izgubili zbog ovih grešaka. Za ovo ne postoji kazna predviđena zakonom, ali definitivno će ih deo korisnika kazniti zbog neažurnosti i više neće biti klijenti njihove firme - rekao je Papović za "Zaštitnik potrošača".

Foto: Telenor/Yettel

U Udruženju potrošača "Efektiva" kažu da mobilni operater mora da poštuje ugovornu obavezu i da potrošač ne sme da trpi jer je "Telenor" dobio novi identitet i sada se zove "Jetel".
- Svi korisnici bivšeg "Telenora" koji imaju poteškoća pri korišćenju njihovih usluga imaju dve opcije: ili da raskinu ugovor ili da traže umanjenje cene za usluge koje nisu mogli da koriste. Potrošače ne treba da bude briga da li operater ima tehničkih problema, radi li na promeni brenda ili kakav mu je softver, jer se od korisnika usluge svakako očekuje da redovno plaća svoje račune, bez obzira na to da li je primio platu ili je u dugovima do guše - kažu u "Efektivi".

U "Jetelu" ćute, na telefone se niko ne javlja

Ekipa "Zaštitnika potrošača" pokušala je da stupi u kontakt sa kompanijom "Jetel" i od njih dobije odgovor na pitanje kako komentarišu to da se brojni korisnici žale na loš rad aplikacije i onlajn usluga otkako je "Telenor" postao "Jetel".
Verovali ili ne, novi mobilni operater na svom sajtu nema ni jedan jedini mejl na koji bismo mogli da pošaljemo pitanja. Jedino što postoji jesu kontakt forme. Naši novinari pokušali su čak i da preko kontakt centra dođu do imejl adrese, ali uprkos tome što smo na vezi bili više od sedam minuta, niko od operatera nam se nije javio na telefon!
Nemajući kud, pitanja smo poslali putem kontakt forme, iako znamo da je ovakav vid komunikacije jako nesiguran. Do zaključenja ovog broja odgovore nismo dobili.

 


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija