• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.06.2022

19:51

HITNO SAOPŠTENJE IKEE! Svi koji poseduju OVAJ APARAT odmah da ga vrate, OPASAN JE! Nije potreban dokaz o kupovini! (FOTO)

Zaštitnik potrošača

HITNO SAOPŠTENJE IKEE! Svi koji poseduju OVAJ APARAT odmah da ga vrate, OPASAN JE! Nije potreban dokaz o kupovini! (FOTO)

Podeli vest

Kompanija IKEA izdala je saopštenje u kojem navodi da povlači METALLISK espreso lončić za grejnu ploču 0,4 l s bezbednosnim ventilom od nerđajućeg čelika, s oznakom datuma između 2040 i 2204, jer proizvod može da pukne tokom upotrebe

Kompanija IKEA takođe apeluje na sve kupce koji poseduju METALLISK espreso lončić za grejnu ploču 0,4 l s bezbednosnim ventilom od nerđajućeg čelika, s oznakom datuma između 2040 i 2204 (ggnn), da prestanu da ga koriste i da se obrate kompaniji IKEA radi punog povraćaja novca.

METALLISK espreso lončić s bezbednosnim ventilom od nerđajućeg čelika, može se vratiti u bilo koju robnu kuću IKEA. Dokaz o kupovini, odnosno račun, nije potreban.

Foto: printscreen

- Bezbednost je glavni prioritet za kompaniju IKEA i stoga povlačimo METALLISK espreso lončić s bezbednosnim ventilom od nerđajućeg čelika, s oznakom datuma između 2040 i 2204 (ggnn), zbog povećanog rizika od pucanja proizvoda tokom upotrebe.

Rizik je povećan nakon promene materijala i konstrukcije bezbednosnog ventila, pa su samo proizvodi s bezbednosnim ventilom od nerđajućeg čelika (srebrne/sive boje) uključeni u povlačenje. Ovo povlačenje ne utiče ni na jednu drugu jedinicu - navodi se u saopštenju.

IKEA je uputila izvinjenje zbog, kako su naveli, neprijatnosti koje bi ovo povlačenje moglo da izazove.

Foto: Shuterstock

Podsetimo, ovo nije prvi put da IKEA poziva kupce da vrate robu. U maju 2021. godine su takođe izdali saopštenje da pozivaju sve kupce da vrate činije i šolje HEROISK ili TALRIKA i da prestanu da ih koriste.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija