• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.S.

31.07.2023

10:57

Još jedan prljavi trik prodavaca obuće! Papuče za jedan dinar, velika obmana "Opozita"

printscreen

Zaštitnik potrošača

Još jedan prljavi trik prodavaca obuće! Papuče za jedan dinar, velika obmana "Opozita"

Podeli vest

Poznati lanac obuće "Opozit" svojim kupcima nudi akciju u kojoj uz kupljene jedne papuče druge dobijete za dinar. Međutim, kada dođete na kasu, dočeka vas neprijatno iznenađenje jer akcija ne važi za već snižene modele, odnosno morate ih platiti po punoj ceni, koja anulira akciju "drugi par za dinar".

Upravo zato, ako se ponadate za ćete za 1.301 dinar dobiti dva para letnje obuće, jer 1.300 dinara koštaju jedne papuče, doživećete veliko razočaranje, jer će vam prvi par naplatiti po staroj ceni od 2.400 dinara. Tako zapravo kupovinom dva para dobijate popust od samo 200 dinara.

Nije istaknuto

Na ovu obmanu potrošača prodajnog lanca obuće "Opozit" ukazala nam je Beograđanka Ivona T., koja je nakon celodnevnog dana na štiklama odlučila da svoja stopala obraduje ravnim papučama po super akciji. No, sve je palo u vodu, jer ju je na kasi dočekalo ono čega se svi kupci najviše plaše, a to je nevažeći popust.

- Nakon napornog dana na poslu noge su me bolele jer sam sve vreme bila u štiklama. Kada sam videla akciju u prodavnici ženske obuće "drugi par papuča za jedan dinar", istog momenta sam ušla u radnju i uzela dva para. Računala sam da ću sve platiti 1.300 dinara jer toliko koštaju papuče na sniženju. Bila sam oduševljena jer mi se bliži odmor, pa dvoje papuče nisu naodmet. Međutim, kada sam došla na kasu, rekli su mi da akcija ne važi za modele na sniženju, već da moram da ih platim po punoj ceni iako to nije nigde naznačeno u radnji ili na plakatu pored akcije - priča prevarena Ivona T.

Ona dodaje i da su, uprkos očiglednoj prevari, prodavci bili krajnje neljubazni.

- Kada sam upitala radnicu zašto obmanjuju kupce i zašto piše da drugi par papuča dobijam za jedan dinar, ako ću jedan par da platim po staroj ceni od 2.400 dinara, ona me je gledala zbunjeno i samo drsko odgovorila da ona sa tim nema ništa i da mogu da odustanem od kupovine - ističe naša sagovornica.

Primer obmane

Iz Nacionalne organizacije potrošača (NOPS) ističu da je u pitanju obmana potrošača jer nigde nije istaknuto da akcija ne važi za obuću koja je već snižena i da potrošači moraju otvoriti četvore oči jer je iznenađujući spektar ideja kojim se prodajni objekti služe kako bi obmanuli svoje kupce.

- Potrošači upravo imaju najviše ovakvih pritužbi na prelazu godišnjih doba, kada dolazi do smena sezonskih modela i ujedno većeg broja sniženja i raznih akcija od kojih, nažalost, potrošači nemaju veliku korist. Poneti dobrom ponudom, često potpadaju pod marketinške trikove prodavaca i nepravedno plaćaju veće iznose računa - kažu iz NOPS-a.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija