• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ

28.10.2018

19:54

MILUNKA I AĆIM KATIĆ SU LJUBAVNICI U "KORENIMA"! Scenarista serije objašnjava zapetljane rodbinske odnose

Kultura

MILUNKA I AĆIM KATIĆ SU LJUBAVNICI U "KORENIMA"! Scenarista serije objašnjava zapetljane rodbinske odnose

Podeli vest

Dara Džokić u novoj seriji RTS igra majku Slobodi Mićalović, ali i emotivnu partnerku njenom svekru Žarku Lauševiću

Scenarista "Korena" Đorđe Milosavljević otkriva da je Milunka (Dara Džokić) Aćimu Katiću (igra ga Žarko Laušević) u seriji istovremeno i prija i ljubavnica! Nakon prve epizode ove drame RTS, javnost u Srbiji ostala je zbunjena time da li je Milunka Simki (Sloboda Mićalović) majka ili svekrva, s obzirom na to da žive u istoj kući.

Složeni odnosi

Sve nedoumice pojasnio nam je scenarista ovog ostvarenja, koje je posle prve epizode pobralo simpatije publike.

- Bez veze mi je da sada otkrivam radnju cele serije, ali Milunka jeste Simkina majka, a Aćimu je ljubavnica. To postoji u romanu Dobrice Ćosića i to sam preuzeo direktno odatle. Dovoljno je da ljudi pročitaju knjigu i biće im sve jasnije - priča Milosavljević i dodaje da će njihovi složeni porodični odnosi u narednim epizodama postati mnogo jasniji:

- Kada je Aćim sinu birao ženu, odnosno Simku, zapravo je sebi birao emotivnu partnerku. Jedna od narednih scena koju će gledaoci imati priliku tek da pogledaju jeste dijalog između Aćima i njegovog sina Đorđa, kada mu ovaj jednom prilikom prebaci uz reči: "Ti kad si mi birao Simku, ti si izabrao sebi i ljubavnicu", jer je u njihovu kuću zajedno sa Simkom došla i njena majka Milunka.

Ćerka Anice Dobre igra Olgu

Foto: Informer DN

 

U "Korenima" ćemo gledati i Minu Softić, ćerku Anice Dobre. Mlada glumica igra Olgu Tošić, ćerku Teodora Tošića kojom se ženi Vukašin Katić.
- Izazov je bio dočarati ljude iz tog vremena. Bilo mi je bitno da ulogom Olge verno prikažem ženu iz tog perioda. Znate, i dalje se žene bore za prava, a tad im je bilo teže jer su bile prisiljene da pronađu orgromnu snagu da trpe i pate. One su bile robovi svojih očeva i muževa - rekla je Mina o svojoj ulozi.


On je istakao da neki gledaoci nisu to najbolje shvatili iz prve epizode, pa je odatle i krenula priča da se u scenariju nešto menjalo u odnosu na to kako piše u Ćosićevom romanu.
- Verovatno je ljudima bilo konfuzno što svi žive pod istim krovom, pa su na osnovu prve epizode zaključili da smo mi promenili nešto u odnosu na knjigu, ali nije tako. U narednim epizodama biće sve mnogo jasnije, malo strpljenja i gledaoci će se uveriti da ništa nije menjano, sve je isto kao i u romanu - zaključio je Milosavljević.

Odlična ekipa

Serija "Koreni", po istoimenom romanu Dobrice Ćosića, premijerno je prikazana prošle nedelje na Javnom servisu. Imaće ukupno 10 epizoda, a u glavnim ulogama, osim Žarka, Dare i Slobode, glume još i Igor Đorđević, Nenad Jezdić, Anica Dobra, Goran Šušljik, Bogdan Diklić, Nebojša Dugalić i mnogi drugi.

OPASNI LAŽOVI I PREVARANTI! OPOZICIJA FALSIFIKOVALA "KORENE" DOBRICE ĆOSIĆA DA NAPADNE VUČIĆA!
 

Tošić je i liberal i naprednjak

Foto: Informer DN

 

Velika bura u javnosti podigla se oko toga da li je Todor Tošić (čijom ćerkom se ženi Vukašin Katić) liberal ili naprednjak. Scenarista serije kaže da je taj deo doslovce prepisao iz Ćosićevog romana.
- Todor Tošić je u knjizi vrlo dosledno spominjan uvek kao liberal. Na jednom mestu se pominje kao naprednjak. U toj poslednjoj verziji je Dobrica Ćosić menjao tekst, tako da je on u stvari u piščevoj mašti i naprednjak i liberal. U scenariju koji sam ja pisao prepisao sam doslovno rečenicu iz romana. Lično mislim da je dobra odluka da Aćim Tošića, kad priča o njemu, nazove liberalom. Tu odluku apsolutno podržavam i kao scenarista stojim iza nje - objašnjava Milosavljević. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17