• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.11.2017

09:32

(VIDEO) PREMIJERA osmog filma iz serijala Ratovi zvezda 15. decembra

Kultura

(VIDEO) PREMIJERA osmog filma iz serijala Ratovi zvezda 15. decembra

Podeli vest

Tačno za mesec dana, 15. decembra, zakazana je svetska premijera osmog nastavka serijala "Ratovi zvezda", naslovljena "Poslednji džedaj", od koga se očekuje da bude najgledaniji film u ovoj godini

Otkako se u bioskopima pojavio prvi nastavak nove trilogije koju je osmislila holivudska kompanija "Volt Dizni", koja je 2012. otkupila od Džordža Lukasa sva prava na njegov serijal "Ratovi zvezda", novi vlasnik je počeo da se priprema da nastavi priču barem za novu trilogiju u kojoj bi igrali neki veterani i neki novi glumci.

Tako je snimljen film "Buđenje sile" koji je stigao pred publiku 2015. godine i postigao spektakularan uspeh. U filmu koji je režirao J.J. Abrams pojavilo je troje veterana - Harison Ford kao ostareli Han SoIo, Mark Hamil i Keri FIšer koja je sada general, a ne više princeza. Ostale važne nove lilkove igrali su i novi glumci koje je publika veoma lepo prihvatila. 

Priča počinje 30 godina nakon što se završila prvobitna Lukasova serija 1983. godine, koja je bila začetnik čitave nove industrije i donela bogatstvo svojim autorima.

Odmah posto se pokazalo da ljubitelja "Ratova zvezda" ima po celom svetu, počele su pripreme za osmi film "Poslednji džedaj" u kome se priča nastavlja tamo gde je stala u "Buđenju sile".

Direktor studija kompanije Volt Dizni, Ketlin Kenedi, opredelila se da angažuje Rajana Džonsona da napiše scenarijo i režira "Poslednjeg džedaja". 


Džonson sa nestrpljenjem očekuje premijeru, jer do sada nije režirao neki naučno-fantastični film, ali i tako monumentalnih razmera kao što se očekuje od nekog filma ovog najuspešnijeg serijala u istoriji sedme umetnosti.

Dzonson (43) priznaje da je kao dečak obožavao "Ratove zvezda" i da je sve nastavke gledao više puta, a posebno ovaj najnoviji, jer njegov kolega Abrams je u svoj film uneo potrebnu svežinu, čineći ga savremenijim od onih starih Lukasovih.

Režiser je veoma srećan i ponosan što mu je Ketlin Kenedi pružila punu slobodu da kreira scenario bez bilo čijeg mešanja, tako da je priča o potrazi za Han Solom, koji je nestao u kosmosu, plod njegove mašte. 

Kako je ispričao novinaru "Njujork Tajmsa", Džonsona su tokom snimanja posećivali mnogi koji su igrali važnu ulogu u kreitanju ranijih filmova ovog serijala - od "oca" Džordža Lukasa do autora "Buđenja sile" Abramsa koji je, kako je kazao Džonson, bio veoma dobar konsultant. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17