• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

08.02.2021

14:33

DARA NAJGLEDANIJI FILM U SAD! Po ovom parametru nema mu premca u Americi!

Kultura

DARA NAJGLEDANIJI FILM U SAD! Po ovom parametru nema mu premca u Americi!

Podeli vest

Film "Dara iz Jasenovca", koji se od petka prikazuje u američkim bioskopima, u vikendu za nama ostvario je veliki uspeh

Naime, ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabeležilo najveću prosečnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se film prikazuje. Ostvarena je prosečna zarada od 1.251 dolara po bioskopu u kojima se film prikazuje, dok je prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove značajno manja.

Tako je na primer, u proteklom vikendu za film "Male stvari" iznosila 952 dolara ili "Kruds: Novo doba" - 910 dolara. Takođe, jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima "Supernova" sa Kolin Firtom i Stenlijem Tučijem je u drugoj nedelji prikazivanja imao prosečnu zaradu od 191 dolar po bioskopu.

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film "Dara iz Jasenovca" je takođe zanimljiva, pa je 54 odsto od ukupnog broja gledalaca ispod 35 godina starosti. Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91 odsto gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabeleženih procenata preporuke.

Film je ostvario takođe izuzetno pozitivnu kritiku reprezentativnog sajta "Rotten Tomatoes" dok je ocena publike neverovatnih 88% pozitivnih ocena.

Film se po zaradi nalazi na 18. mestu američke Box office liste gledanosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ALO

pre 3 godine

A jeste jadni, da je to dvoota gledati, od 95g...Film se prikazivao jedan-dva dana i to dok je u Americi bilo finale, svetog SURERBOLA....Šta vi mislite, da će taj film, ako dobije Oskara, promeniti u celom svetu poznatu činjenicu, da su na Balkanu jedino Srbi genocidan narod, koji još negira svoj genocid? Ja mislim, da neće.

Veritas

pre 3 godine

Jasenovac je jedini genocid u istoriji, u kojem narod nad kojim je izvršen taj genocid, završi kao većina tamo gdje je izvršen genocid.

Cetnick zigolo

pre 3 godine

Sad tek treba SEKSOVATI hrvate na svakom mestu.

AMERI, DA IMATE IMALO STIDA "U ZEMLJU BI PROPALI"! NAPADAJU SRBE ZBOG JASENOVCA! Brutalan odgovor im je stigao iz Norveške i Izraela!
Društvo

AMERI, DA IMATE IMALO STIDA "U ZEMLJU BI PROPALI"! NAPADAJU SRBE ZBOG JASENOVCA! Brutalan odgovor im je stigao iz Norveške i Izraela!

Srpski film o stradanju Srba, Jevreja i Roma u ustaškom logoru Jasenovac, "Dara iz Jasenovca" našla se u distribuciji u Americi, a negativne kritike sa tog kontinenta ređaju se iz dana u dan. Najužasnija je ona da je film neskrivena srpska nacionalistička propaganda. Nekako u isto vreme o Jasenovcu i ustaškim zločinima govorili su norveški pisac i istoričar Knut Flovik Toresen i njegov izraelski kolega Gideon Grajf. Njihov odgovor Amerima bio je brutalan

07.02.2021

20:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17