• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Glossy

24.07.2021

15:05

ODRASLA U SIROTIŠTU, IZGUBILA LJUBAV SVOG ŽIVOTA, ĆERKA JOJ ZADALA TEŽAK UDARAC! Život ove POPULARNE PEVAČICE je kao FILM /FOTO/

Kultura

ODRASLA U SIROTIŠTU, IZGUBILA LJUBAV SVOG ŽIVOTA, ĆERKA JOJ ZADALA TEŽAK UDARAC! Život ove POPULARNE PEVAČICE je kao FILM /FOTO/

Podeli vest

U jeku spekulacija o konačnoj propasti i bankrotu, svi ipak iščekuju veliki povratak slavne Šer, koja je paralelno s turbulentnom pevačkom i glumačkom karijerom plutala nemirnim morima ljubavi. Iza sebe ima mnoštvo nagrada, dva braka i bezbroj emotivnih romansi, majka je sina i ćerke koja je pre nekoliko godina promenila pol i postala muškarac

Negde u brdovitim naseljima Los Anđelesa, sredinom pedesetih godina prošlog veka, jedna posebna devetogodišnja devojčica stajala je satima pred ogledalom, presvlačeći se bezbroj puta zamišljajući svoje omiljene filmske dive, piše Glossy. 

Ono što je tada videla u odrazu, bio je samo nagoveštaj nečega što će se pretvoriti u jednu od najvećih karijera u šou-biznisu. Kako je kasnije često izjavljivala, nedostajalo joj je samopouzdanja i nije imala predstavu čime će se baviti. Nije sebe videla kao pevačicu, nije mogla da se zamisli kao izvođač, ali znala je samo jednu stvar – da će biti slavna.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

 

To je bio njen cilj. Niko tada nije mogao reći ovoj talentovanoj devojčici da će jednog dana biti vlasnica Oskara, Gremija, Emija i tri Zlatna globusa.

Pevačica koju danas svi znaju kao Šer, rođena je kao Šerilin Sarkisijan Lapjer u kalifornijskom gradiću El Sentro, 20. maja 1946. godine. Detinjstvo joj nije bilo lako, što je možda obeležilo i kasniji život pun uspona i padova.

Njen otac bio je Džon Sarkisijan, kamiondžija jermenskog porekla koji nije mogao da se izbori s porocima poput droge i kocke. Često nije bio kod kuće i kada je Šer bila tek desetomesečna beba, razveo se od njene majke Džordžije Holt i nestao. Odgajila ju je majka, koja je i sama imala problema. Povremena manekenka i statista u filmovima, radila je kao konobarica kako bi izdržavala svoju ćerku, a udavala se i razvodila više puta zbog čega su se stalno selile. Sve je to uticalo na Šer. Novca nikad nije bilo mnogo, a pevačica se prisećala da je stavljala gumice na cipele da se ne bi raspale. U jednom teškom periodu, majka ju je čak ostavila u sirotištu na nekoliko nedelja, i mada su se skoro svaki dan viđale, bilo je to traumatično iskustvo za Šer.

Sa devet godina razvio joj se neuobičajeno dubok glas, po kome je i danas prepoznatljiva. Negovala je to kao dar. U petom razredu producirala je mjuzikl Oklahoma za svoje profesore i školske drugare. Okupila je grupu devojaka i osmislila koreografiju koju će izvesti. Pošto nije uspela da ubedi dečake da učestvuju, sama je izvodila njihove uloge i pevala muške pesme, što je odgovaralo njenoj boji glasa. Jedan njen školski drugar prisećao se prvog puta kada je ugledao Šer: Bila je tako posebna. Izgledala je kao filmska zvezda, baš tada i na tom mestu. Rekla je da će biti poznata i svi smo znali da će se to i desiti. Mada nije bila odličan učenik, iz nje su izbijali kreativnost i inteligencija. Bila je dobra u francuskom i engleskom. Ipak, sa 16 godina shvatila je da ima disleksiju i za nju je normalno školovanje tada bilo gotovo nezamislivo. Odlučila je da napusti školu i krenula je na privatne časove glume. Kasnije se prisećala:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

 

- Nikada nisam mislima bila u školi. Obično sam zamišljala kako će izgledati moj život kada budem odrasla osoba i zvezda.

Napustila je majku i s drugaricom ponovo počela da živi u gradu zvezda – Los Anđelesu. Da bi se izdržavala, igrala je u holivudskim klubovima i koristila priliku da se upozna sa izvođačima, menadžerima i agentima. Nije zazirala da priđe bilo kome za koga je smatrala kako bi mogao da joj pomogne da stigne do kontakta ili neke audicije. Već s nepunih 17 godina došlo je do susreta koji je u velikoj meri obeležio njenu karijeru, ali i život. U novembru 1962, Šer je srela izvođača Sonija. Salvatore Bono bio je muzičar, tonski snimatelj i pomoćnik poznatog holivudskog producenta Fila Spektora.

Njih dvoje upoznali su se u jednom losanđeleskom kafeu, a ono što je počelo kao lepo druženje, ubrzo je preraslo u brak. Zahvaljujući Soniju, Šer je pevala prateće vokale na nekoliko Spektorovih pesama. Osim bračnog zajedništva, par je ubrzo odlučio da postane i muzički duo. Nazivaju se jednostavno Soni i Šer i 1965. godine izbacuju dva hit singla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

 

"Baby Don’t Go" i "I Got You Babe" najavili su novi tim na muzičkoj sceni koji će uskoro imati jak uticaj na zabavnu industriju. Može se slobodno reći da su Soni i Šer žarili i palili šou-biznisom ‘60-ih i ‘70-ih godina. Pored tri albuma, Bono se angažovao i da pronađe producenta za film u kome bi njih dvoje igrali glavne role. Ubrzo mu je to i pošlo za rukom, a već drugo ostvarenje bilo je u životnom smislu sudbonosno za njih. Naime, film "Čestiti" snimljen je 1969, kada su dobili ćerku kojoj su nadenuli baš to ime. Na vrhuncu popularnosti, početkom sedamdesetih, oprobali su se i u televizijskom poslu. Sat komedije sa Sonijem i Šer bio je uspešan specijal koji je izdržao čak tri sezone i u kome su voditelji zabavljali publiku skečevima i muzikom.

Ipak, 1974. godine počinju da se naziru pukotine u njihovom odnosu. Razlike između njih nadjačavale su sličnosti i naredne godine usledio je neminovan razvod jedanaest godina dugog braka.

- On je meni bio kao otac koga se plašim, iako me nikada nije udario ili vikao, ali umeo je da bude veoma strog na zastrašujući, sicilijanski način. Nisam bila u stanju da mu se usprotivim. Sve jače sam osećala da moje potrebe ne mogu da dođu do izražaja, samo su se njegove odluke poštovale – bila je iskrena Šer u intervjuu koji je dala mnogo godina posle njihovog razvoda.

Rastanak Soni i Šer bio je mučan. Proveli su dosta vremena na sudu zbog finansija, ali i starateljstva nad ćerkom, koje je na kraju pripalo Šer.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

 

- Kada je prestao da postoji naš tandem, Soni je bio slomljen, što je tužno jer mu je očigledno to više značilo od našeg braka. Bio je užasan suprug, ali moram priznati da sam od njega, kao mentora, dosta naučila – izjavila je pevačica.

Misica plastične hirurgije

Javni imidž popularne pevačice bio je naširoko komentarisan i kakvi god da su bili utisci, niko nije ostajao ravnodušan. Uspešno se bavila modelingom, nakon što ju je otkrila urednica časopisa Vog na zabavi kod Džeki Kenedi.

Proglašavali su je seks-simbolom, a u eri kada su moralni standardni medijskih urednika još uvek bili striktni, Šer se borila da njen dekolte i go stomak ne podlegnu cenzuri. Magazin "People" prokomentarisao je: Nije se pojavila devojka poput Šer još od Marlen Ditrih ili Grete Garbo. Ona je modna ikona koja je dopadljiva svim uzrastima.

Fizički izgled pevačice kasnije je privlačio pažnju medija zbog drugih stvari. Nazivali su je misicom plastične hirurgije, a brojne korekcije na njenom licu i telu često su poredili s njenim životom. Promene na njoj nisu samo kozmetičke prirode, one su hiperbolične, ekstremne, slobodne... glasili su komentari. Šer se podvrgla transformacionoj tehnologiji koja je dramatična i nepovratna, govorili su drugi. Izgled i karakterističan glas postali su njeni zaštitni znaci koji su je izdvajali iz mase.

Strah od nemaštine

Ni u poznim godinama Šer ne prestaje da doživljava uspone i padove. To je izgleda sastavni deo njenog života. Mediji su pisali o njenim navodnim finansijskim problemima i depresiji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

 

- Do smrti ću se plašiti siromaštva. To vam je kao kada debela devojka smrša 30 kilograma, ali za sebe i dalje misli da je ogromna. Odrasla sam u bedi i taj osećaj ostaće zauvek u meni. Imam veliki strah da se to ne ponovi – izjavila je jednom prilikom. Ovih dana publika je viđa kao jednog od aktera protesta protiv novog američkog predsednika Donalda Trampa. To i ne čudi, pošto je oduvek bila borac za ljudska i manjinska prava. Borba je ono što krasi prirodu ove umetnice, padovi i usponi su joj u krvi. O tome je i sama često govorila.- Ja sam kao automobil iz luna-parka. Ako udarim u ivicu, samo prešaltam u rikverc i nastavim u drugom pravcu. Udarila sam u previše ivica u svom životu, ali ne stajem. Mislim da je to moj najveći kvalitet – izjavila je ova vanvremenska diva.

O njenoj neverovatnoj sposobnosti da iz svake bitke izađe još jača, možda je najbolji opis dao američki komičar Džimi Džejms, veliki poštovalac umetnice.

- Kada bi došlo do nuklearne kataklizme na planeti Zemlji, preživele bi jedino bubašvabe i Šer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija