• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

10.11.2021

09:56

POKOJNI GLUMAC BIO PRVI PIK ZA LIK UROŠA PERIĆA! Glavna uloga u "Besi" pisana za Glogovca

Kultura

POKOJNI GLUMAC BIO PRVI PIK ZA LIK UROŠA PERIĆA! Glavna uloga u "Besi" pisana za Glogovca

Podeli vest

Nebojša Glogovac trebalo je da igra glavnog junaka u seriji "Besa", ali se zbog bolesti povukao iz tog projekta!

Čuveni glumac prihvatio je ulogu Uroša Perića, ali je krajem 2017. godine sve palo u vodu kada je Glogi saznao da boluje od raka pluća.

Izgubili najboljeg

Tada je otkazao sve svoje poslovne obaveze, a njegovu ulogu u hit trileru dobio je Radivoje Raša Bukvić.

Premijera druge sezone "Bese" je 27. novembra na Superstar kanalu, a producentkinja serije Tea Korolija otkriva do sada nepoznate detalje.

- Lik Uroša je pisan za Nebojšu Glogovca. Reditelj serije Igor Stoimenov i ja smo se često sastajali sa njim i pričali o scenariju. Međutim, jednog dana nas je pozvao i rekao da ipak neće moći da igra jer je teško bolestan. Nažalost, kao što svi znamo, nije uspeo da pobedi opaku bolest, zbog čega smo izgubili ne samo jednog od najboljih glumaca sa ovih prostora, već i jednog divnog čoveka - priča Tea za Informer.

Foto: tanjug

Pokojni Nebojša Glogovac

Producenti serije morali su da organizuju kasting za novog glavnog glumca.

Bukvić povredio vilicu na snimanju

Producentkinja "Bese" Tea Korolija otkriva da je Raša Bukvić povredio vilicu na snimanju.

- Serija obiluje akcionim scenama, tako da su nam se na snimanju dešavale manje povrede. U jednoj sceni se Raša tuče u improvizovanom bazenu, pa je tokom borbe jako udario vilicu. Srećom, prošao je sa lakšim povredama i bez problema završio snimanje - kaže Korolija.

- Prijavilo se dosta glumaca, a izbor je na kraju pao na Rašu Bukvića, koji nam se najviše dopao. Kasnije se ispostavilo da smo napravili dobar izbor. Jedini problem je bio taj što je Raša imao manje godina nego što je nama trebalo po scenariju, pa smo onda u skladu s tim morali da promenimo još neke likove u seriji - objašnjava Korolija.

Snimao bez dublera

Glavni junak "Bese" Raša Bukvić kaže da mu je snimanje filmova u inostranstvu pomoglo da što bolje dočara lik Uroša Perića.

- Odmah sam shvatao šta se od mene očekuje i traži. "Besa" je jedan potpuno novi žanr kod nas i parira serijama sa Netfliksa. Dok sam je snimao, prvi put u karijeri nisam koristio dublera, jer sam osećao da sve scene mogu sam da odigram - priča Bukvić i dodaje da je srećan što se serija toliko dopada gledaocima:

- "Besa" ostavlja bez daha i svaka scena donosi nešto novo. Drago mi je što je postigla veliki uspeh i na Bliskom istoku i u Aziji.

Druga sezona "Bese" ima deset epizoda, a pored Raše Bukvića, veće uloge imaju i Miloš Timotijević, Arben Bajraktaraj, Lana Barić, Hana Selimović i Milan Marić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17