• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K./Tanjug

26.06.2024

15:07

Arsenal fest počinje sutra u Kragujevcu: Kijanu Rivs, Zdravko Čolić, Partibrejkersi...

Profimedia/Ataimgaes/Informer

Kultura

Arsenal fest počinje sutra u Kragujevcu: Kijanu Rivs, Zdravko Čolić, Partibrejkersi...

Podeli vest

Festival će tradicionalno će biti priređen u prostoru "Kneževog arsenala" - spomeniku našoj industrijskoj tradiciji, u kome je, početkom rada Topolivnice, 1853. godine začeta srpska industrija.

U Kragujevcu sutra počinje 14. izdanje Arsenal fest, jednog od najvećih muzičkih događaja u ovom delu Evrope, koji se organizuje od 2011. godine.

Festival, koji će i ove godine okupiti neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice, biće priređen na tri bine u prostoru "Kneževog arsenala": Main Stage-u, Garden Stage-u i Explosive Stage-u.

Kada je reč o najzvučnijim imenima, prve večeri festivala, na Main Stage-u, od 23.20 nastupiće američki bend Dogstar, u kome bas gitaru svira Kijanu Rivs, glumačka zvezda Holivuda. Rivs sa kolegama iz benda dolazi u Kragujevac posle nastupa u Zagrebu. Pre benda Dogstar, na istoj sceni, od 21.40, sviraće Partibrejkersi.

Foto: Printscreen/Youtube

Kijanu Rivs

U petak, drugog dana festivala, takođe na Main Stage-u, od 21.40, sviraće "Bijelo dugme".

Koncert je deo turneje kojom bend obeležava 50 godina od osnivanja.

Kako je najavljeno, uz Gorana Bregovića, hitove "Bijelog dugmeta" izvodiće i dvojica od trojice nekadašnjih pevača ove legendarne jugoslovenske grupe - Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović.

Poslednje večeri festivala, u subotu, na Main stage-u, od 21.30, nastupiće Zdravko Čolić, koji će svoje najpoznatije pesme izvesti u potpuno novom aranžmanu, u pratnji simfonijskog orkestra. Karte za Čolićev koncert već su odavno rasprodate.

Foto: ATAIMAGES

Zdravko Čolić

Listu izvođača koji će zabavljati publiku, upotpunjuju i: Asian dub foundation, Brkovi, Vuk Vukajlović, Forever Storm, Lipov Loud, Tago Mago, Lufthansa, Keni nije mrtav, Jarboli, Grand_Meš, Svemirko, Ničim izazvan, Marco White B2B Goranće, Tijamara, Nemax, Petar Dundov, Nouvelle Vague, Coby, Lil Pump, Oathbringer, Gajbraš T., Dante, Steffan, Njež, Miki Radojević i bend, Jet Vesper, Vojko V, Bad daughter, Mortal Kombat, Ritam nereda, Rouzi, Mimi Mercedez, Petrovitz YU, Tijana Kabić, Nexie, Musumeci, Kristijan Molnar, Circa Waves, Palaye Royale, Sivert Hoyem, Goblini, Mali demon, Kruz Roudi, Zhiva, Nik West, Iva Lorens, Despite The Noise, Savršeni marginalci, E-Play, Z++, Letu štuke, Sale Janković B2B Hunckie, Manća B2B Mark Panic, Luton, Ian Pooley i Wise D & Kobe.

Festival će tradicionalno će biti priređen u prostoru "Kneževog arsenala" - spomeniku našoj industrijskoj tradiciji, u kome je, početkom rada Topolivnice, 1853. godine začeta srpska industrija. U skladu sa tim je i slogan ovogodišnjeg "Arsenal Festa", koji glasi "Arsenal svetla!" i posvećen je jubileju - 140. godini od kada je na prostoru "Kneževog arsenala" zasijala prva sijalica na Balkanu.

Inače, najavljen je dolazak velikog broja poklonika festivala iz celog regiona. U Kragujevcu su popunjeni svi smeštajni kapaciteti, a zbog ogromne potražnje cene prenoćišta su vrtoglavo porasle, čak i do 15.000 dinara za noć! Oni koji nisu uspeli da obezbede krevet, preskupo im je noćenje u hotelima i hostelima, ili su, pak, jednostavno - avanturisti, i ove godine imaju priliku da pod šatorom odsedaju u Arsenal Kampu, koji je će biti postavljen pored Stadiona "Čika Dača", a smeštaj u kampu za tri dana košta 1.500 dinara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija