• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Magazin Novosti

04.03.2021

16:01

OVE BOJE PO FENG ŠUIJU DONOSE LOŠU ENERGIJU! Evo šta morate da izbacite iz KUPATILA, a kada je KUHINJA u pitanju obratite pažnju na OVO!

Zanimljivosti

OVE BOJE PO FENG ŠUIJU DONOSE LOŠU ENERGIJU! Evo šta morate da izbacite iz KUPATILA, a kada je KUHINJA u pitanju obratite pažnju na OVO!

Podeli vest

Boje koje po Feng Šuiju donose lošu energiju: Ove elemente odmah morate izbaciti iz kupatila.

Postoje boje koje se nikako ne preporučuju da budu u kuhinji, kupatilu ili spavaćoj sobi, posebno ako uređujemo dom prema Feng Šuiju.

Kupatilo

Kupatilom bi trebalo da vlada element vode. Tako u ovoj prostoriji nikad ne bi trebalo da budu neki elementi crvene boje, koja je u sukobu sa vodom. Preporučuje se plava i boje koje odgovaraju strani sveta na kojoj se kupatilo nalazi ili pak boja koja leči, ako se kupatilo nalazi na severu.

Foto: Pixabay

Kuhinja

Za kuhinju su najbolje su žuta i zelena. Žuta je element zemlje koja daje hranu, a zelena je boja bogatstva. Može biti i crvena, jer predstavlja vatru na kojoj kuvamo iako u kuhinji ima i vode pa treba pomiriti ta dva elementa dodavanjem zelene.

Moderne kuhinje često su od drveta i u prirodnim bojama drva, što ne širi negativnu energiju jer drvo ublažava sukob između vode i vatre, a istovremeno hrani vatru.

Treba izbegavati plave kuhinje. One su na prvi pogled zanimljive, podsećaju na Mediteran, ali odvlače nas od kuvanja. Takođe, bele kuhinje su naizgled čiste, ali su sterilne, u njima nema života.

Foto: Shutterstock

Dnevna soba

U ovu su prostoriju dobrodošle mnoge boje, ali žuta je posebno dobra jer stvara osećaj zajedništva, podstiče razgovor, komunikaciju. Kod dnevnog boravka posebno treba pratiti lični izbor boje, pa ako postoji neka jaka preferencija, onda treba tu boju staviti na odgovarajuću stranu sveta.

Spavaća soba

Ovoj prostoriji odgovara joj plava boja jer potiče opuštanje, umirenje i san. Ipak, neće odgovarati svakoj osobi i svakoj spavaćoj sobi pa je ne treba forsirati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija