• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Magazin Novosti

31.03.2021

22:27

URADITE OVO KAKO BISTE POVEĆALI KONCENTRACIJU NA POSLU! Ove predmete obavezno SKLONITE sa radnog stola!

Zanimljivosti

URADITE OVO KAKO BISTE POVEĆALI KONCENTRACIJU NA POSLU! Ove predmete obavezno SKLONITE sa radnog stola!

Podeli vest

Kada moramo da se fokusiramo na neki važan posao, najpotrebniji su nam mir i tišina.

Međutim, prema mišljenju nemačkih naučnika, za uspešne radne rezultate jednako je važno uredno radno okruženje, a posebno radni sto.

Margit Ahrens iz Nemačkog udruženja za vežbanje memorije i koncentracije kaže da je vrlo važno radno okruženje održavati urednim, a to se pre svega odnosi na radni sto sa kog treba skloniti sve predmete koji nam odvlače pažnju i stvaraju buku.

Foto: Shutterstock

Naučnica savetuje da pokušamo da ustanovimo šta nam iz okoline najčešće odvlači pažnju tokom posla ili učenja i da to eliminišemo ili smanjimo uticaj takvih faktora.

- Pokušajte da ustanovite šta vam iz okoline najčešće odvlači pažnju tokom posla ili učenja i smanjite uticaj tih faktora - dodaje.

Na primer, ako vam prilikom učenja pažnju najviše odvlači računar, treba ga ugasiti, a isti je slučaj sa muzikom ili televizijom.

Nivo koncentracije

Treba povesti računa i o delu dana u kom nam je nivo koncentracije najviši. Većina ljudi najbolje se na rad koncentriše ujutru. U tom slučaju, nikada ne odlažite teške zadatke ili pregovore i obavite ih pre ručka, kaže naučnica.

Posebnu opasnost za odvlačenje pažnje predstavlja telefon prepun raznih sadržaja zbog kojih dolazi do fluktuacije pažnje. Stalna bojazan da ćemo nešto propustiti utiče na to da smo fokusirani na uređaj umesto na vlastitu produktivnost, rekla je Ahrens.

Foto: pixabay.com

Svi oni koji imaju problema sa koncentracijom nikako ne bi trebalo da rade istovremeno više stvari, uprkos tome što je multitasking gotovo nužan.

Umesto istovremenog obavljanja zadataka, treba odrediti prioritete i rešavati ih zasebno jer ćemo tako zapravo višestruko smanjiti vreme potrebno za njihovo izvršavanje. Na ovaj način najčešće se višestruko smanjuje vreme potrebno za njihovo izvršavanje.

Za maksimalnu koncentraciju nemojte zaboraviti da dobro provetrite prostor u kom boravite jer ćete zbog nedostatka vazduha znatno lošije odraditi svoje obaveze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17