• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DDL/Informer.rs

05.10.2021

22:44

ZNATE LI ZAŠTO MAČKE DONOSE MIŠEVE VLASNICIMA? Odgovor će vas iznenaditi!

Pixabay

Zanimljivosti

ZNATE LI ZAŠTO MAČKE DONOSE MIŠEVE VLASNICIMA? Odgovor će vas iznenaditi!

Podeli vest

Ako svoju mačku redovno puštate napolje, vrlo je verovatno da vam ona pri povratku u kuću donese svoj ulov

Uprkos činjenici da u kući verovatno samo spavaju ili se igraju, vrlo je verovatno da će se, ako ih pustite napolje, potpuno prepustiti svom lovačkom instinktu i pokušati da ulovi plen.

Mačke su vrlo spretni predatori te se koristeći svoje oštre zube i kandže vrlo lako prikradaju svom plenu. Imaju vrlo razvijen noćni vid i neverovatno su brze i okretne.

Foto: Pixabay

Mačka i miš

Lov je veština koju uče od majke, koja im donosi mrtve životinje, a nešto kasnije i polužive – kako bi mačići “završili posao”. Kada mačići dovoljno odrastu, majka će ih sa sobom povesti u lov. Na ovaj način ih uči preživljavanju u divljini.

Posmatrajući ovaj proces, stručnjaci su zaključili da mačke donose ulov svojim vlasnicima kako bi ih nahranili ili im se zahvalili za brigu. Taj “poklon”, kako ga mnogi nazivaju, obično su mrtve ptice, miševi ili slične manje životinje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija