• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica.com/Informer.rs

21.10.2021

20:14

OVE RASE OBOŽAVAJU DECU! Preslatki su i vole da se maze!

Zanimljivosti

OVE RASE OBOŽAVAJU DECU! Preslatki su i vole da se maze!

Podeli vest

Pas je bio prva životinja koju je čovek pripitomio. Njihova veza traje više od 40. 000 godina. Psi su prilagodljive životinje, a super su i sa decom

Kinolozi otkrivaju tri rase koje obožavaju decu.

Bigl

Već vekovima, biglovi se koriste kao pomagači u lovu i plen traže zajedno sa drugim psima. Navikli su na to da budu okruženi ljudima i psima i tada se osećaju najprirodnije. U pitanju je druželjubiva rasa. Predstavljaju dobar izbor za porodicu sa malom decom, jer se sa njima dobro slažu.

Foto: Pixabay

Bigl

Koker španijel

Oni su preslatki na prvi pogled, a vole i da se maze. Ono na šta treba obratiti pažnju je da im treba četkanje i održavanje dlake. Jesu bili lovci nekad, zbog čega vole da budu aktivni i na otvorenom, ali nije im potrebno toliko aktivnosti kao biglovima. Uživaju da budu u centru pažnje i ne smeta im da budu okruženi ni decom ni drugim psima. Nije teško dresirati ih i lako ćete ih navići na skoro svaki dom i okruženje.

Foto: Pixabay

Koker španijel

Sibirski haski

Njima je društvenost praktično u krvi i vole da upoznaju nove pse i učestvuju u raznim aktivnostima sa njima. Gajeni su kako bi pomagali ljudima u Aziji i navikli su na timski rad u ekstremnim uslovima. Prilagođavaju se svakom zadatku koji im date i rado će ga ispuniti, sami ili u društvu, ali očekuju i ponešto zauzvrat. Pre svega, moraju da budu stalno aktivni, dosta se linjaju i vole da laju. U njihovom slučaju, možda je bolje da imate dva haskija od početka i da sve rade u paru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija