• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.01.2020

11:08

LEPE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE: Država Srbija pomaže kupovinu novih traktora, evo sa koliko

Vesti

LEPE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE: Država Srbija pomaže kupovinu novih traktora, evo sa koliko

Podeli vest

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je poljoprivrednicima u Srbiji potrebna intenzivna nabavka nove mehanizacije, odnosno traktora jer je prosečna starost tih mašina oko 20 godina, a i zbog pojeftinjenja proizvodnje.

On je u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanja poslanika Vojislava Vujića iz Poslaničke grupe Jedinstvena Srbija, koje se odnosilo na zamenu starih traktora i subvencionisanju nabavke novih, rekao da u Srbiji ima oko 470.000 traktora, a da se najveći broj njih snage 60 kW i koristi na malim gazdinstvima za radove u voćarstvu, vinogradarstvu, povrtarstvu.

Oko sedam odsto traktora koji su najnoviiji nalaze se na gazdinstvima u Vojvodini. Prosečna starost traktora je 19 godina.

- Neophodno je da učinimo prozivodnju jeftinijom i imamo mere nabavke, tačnije 6. janauara raspisali smo poziv za subvencionisanje traktora koji se sklapaju u Srbiji, jer to utiče na osnaživanja našeg BDP-a - rekao je on.



Cene traktora kreću se od 8.000 do 20.000 evra, rekao je ministar.

Takođe je kao primer naveo da na cenu traktora od 15.000 evra država daje pomoć oko 7.000 evra.

On je istakao da Vlada Srbije već nekoliko godina preko poslovnih banaka subvencioniše kamatne stope i da je država dala milijardu dinara za plaćanje kamatnih stopa.

On je istakao da se preko IPARD-a nabavljaju mašine veće snage i skuplji traktori koji koštaju više od 60.000 evra.


 
Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija